Рада призначила нового очільника МВС України

large (10)
Клименко під час виступу у Раді. Фото: Telegram / Ярослав Железняк

Колишній очільник Національної поліції України обійняв посаду міністра внутрішніх справ. Його призначила Верховна Рада у вівторок, сьомого лютого.

Про це за підсумками засідання повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

За його словами, парламенту Клименка представляв прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Президента Володимира Зеленського у залі не було.

«За» цю постанову проголосували 321 народний депутат, 19 парламентарів утрималися, «проти» не проголосував ніхто.

Нагадуємо, міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський загинув у авіакатастрофі 18 січня. У зв'язку із цим уряд призначив Клименка заступником міністра внутрішніх справ і поклав на нього виконання обов'язків міністра внутрішніх справ.

Що відомо про авіакатастрофу?

Близько дев'ятої ранку у середу, 18 січня, у Броварах на Київщині поблизу дитячого садка та житлового будинку впав гвинтокрил. На борту перебували 9 осіб. 

Унаслідок катастрофи загинуло керівництво Міністерства внутрішніх справ. Міністр Денис Монастирський, державний секретар міністерства Юрій Лубкович та перший заступник міністра Євгеній Єнін. Вони прямували у відрядження в «гарячу» точку, де тривають бойові дії.

Повітряне судно найчастіше використовувало Міністерство внутрішніх справ для службових завдань, повідомили у Держслужбі із надзвичайних ситуацій.

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що про причини авіакатастрофи в Броварах говорити рано. Він пояснив, що є кілька факторів, через які може статися трагедія.

У Броварах в ліцеї №10 організували оперативний штаб, там можна отримати необхідну допомогу. На місці працюють медики, психологи, представники поліції, ДСНС, волонтери та всі екстрені служби. Людям надається необхідна допомога.

Після 15:40 у ДСНС заявили, що рятувальна операція завершилась. Загинули 14 осіб. Зокрема одна дитина. Поранення отримали 25 людей. У тому числі 11 неповнолітніх. Усіх госпіталізували.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: