Яка нині ситуація у Бахмуті, — Череватий

331877020_625098329428007_5623770412945550255_n
Фото: Генштаб ЗСУ, ілюстративне

У Бахмуті на Донеччині українські воїни готують підґрунтя для «майбутніх дій». Тут відбувається оборонна операція.

Про це повідомив заявив представник східного угруповання військ Сергій Череватий.

«Головне завдання — великими зусиллями, з докладанням неймовірних вольових якостей, мужності, героїзму, наші солдати та командири стримують ворога, завдаючи йому при цьому колосальні втрати. Це провістник тих майбутніх дій, які очікує українське суспільство», — сказав він в етері телемарафону у четвер, 16 березня.

Окрім цього, він сказав, що ЗСУ виснажують, знекровлюють ворога, вибивають його бойову міць в особовому складі, техніці.

«Тим самим ламають морально-психологічний стан ворога, який накачаний російською пропагандою повірив, що «границы Россиии не заканчиваются нигде», «вторая армия мира»тощо. А тут районний центр і ти його не можеш взяти вісім місяців», — зазначив він.

Що ще відомо?

росіяни продовжують спроби оточити місто та просунутись уперед, та безуспішно, напередодні заявив командувач Сухопутних військ генерал Олександр Сирський.

Там бійці 93-ї бригади разом з іншими захисниками стримують шалений тиск противника. Завдяки їх праці ворожі танки, БМП, РСЗВ та склади з БК - злітають в повітря. 15 березня воїн 93 ОМБр «Холодний Яр» з позивним «Алан» знищив ворожий літак Су-25 в Бахмуті.

Президент Володимир Зеленський 14 березня провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача, на якому розглядалась оборона Бахмута. Обговорено актуальну ситуацію на фронті. Було ухвалено рішення про подальше утримання й захист міста Бахмут.

Читайте також: Битва за Бахмут: відступ чи оборона

У Бахмуті на Донеччині російсько-окупаційні війська, а також вагнерівці зазнають суттєвих втрат, повідомив старший військовий радник делегації Великої Британії в ОБСЄ Ян Стаббс під час засідання Форуму з безпекового співробітництва у Відні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: