Якщо ситуація зміниться, Ставка ухвалить інше рішення щодо Бахмута, — РНБО

331603597_1050893712966978_7680930924626084459_n
Фото: Генштаб ЗСУ

Бахмут на Донеччині нині є ключовою точкою для України на фронті. Оборона міста триває, однак не потрібно виключати інший сценарій: якщо ситуація зміниться, Ставка Верховного Головнокомандувача ухвалить нове рішення.

Про це сказав секретар Ради нацбезпеки й оборони України Олексій Данілов в інтерв'ю Радіо Свобода, яке оприлюднили 17 березня.

«Словосполучення «утримати Бахмут» має суто військове значення. У нас відбулося засідання Ставки верховного головнокомандувача, і ще раз було підтверджено і головкомом Залужним, і генералом Сирським, і всіма присутніми на засіданні Ставки, що Бахмут для нас є дуже важливою, ключовою точкою», — пояснив він.

І додав: «Ми розуміємо, що це когось дратує, хтось вважає, що ми маємо поступатися. Але це наша земля, і ми не маємо права її не боронити. Якщо ж нашими військовими будуть ухвалені ті чи інші рішення, то вони будуть проговорені на Ставці, тоді будемо ухвалювати ті чи інші дії».

Він нагадав, що саме на бахмутському напрямку щодня Сили оборони ліквідовують велику кількість російську окупантів. 

Що ще відомо?

росіяни продовжують спроби оточити місто та просунутись уперед, та безуспішно, напередодні заявив командувач Сухопутних військ генерал Олександр Сирський.

Там бійці 93-ї бригади разом з іншими захисниками стримують шалений тиск противника. Завдяки їх праці ворожі танки, БМП, РСЗВ та склади з БК - злітають в повітря. 15 березня воїн 93 ОМБр «Холодний Яр» з позивним «Алан» знищив ворожий літак Су-25 в Бахмуті.

Президент Володимир Зеленський 14 березня провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача, на якому розглядалась оборона Бахмута. Обговорено актуальну ситуацію на фронті. Було ухвалено рішення про подальше утримання й захист міста Бахмут.

Читайте також: Битва за Бахмут: відступ чи оборона

У Бахмуті на Донеччині російсько-окупаційні війська, а також вагнерівці зазнають суттєвих втрат, повідомив старший військовий радник делегації Великої Британії в ОБСЄ Ян Стаббс під час засідання Форуму з безпекового співробітництва у Відні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: