У Бахмуті група хотіли прорвати оборону ЗСУ, але прикордонники відбили штурм ворога

photo_5249013110675720620_y
Фото: ДПСУ

У Бахмуті Донецької області та на Луганщині українські прикордонники відбили ворожі штурмові атаки.

Про це повідомили у ДПСУ 22 березня.

Кажуть, що все сталося минулої ночі. Так, група «вагнерівців» намагалися прорвати оборону наших позицій в Бахмуті та в черговий раз зазнали поразки. 

«Бійці ДПСУ зі стрілецької зброї витіснили окупантів: 5 поранено, 1 вбито. Також вночі на Луганщині, ворожа піхота намагалася здійснити раптову атаку. За допомогою тепловізора захисники виявили ворога та накрили щільним вогнем з автоматів та кулеметів.  Ворожа група відступила: 3 ліквідували, ще кількох поранили», — сказано в повідомленні.

Більше про втрати ворога

За добу воїни ЗСУ ліквідували ще 920 росіян, а від початку повномашстабного вторгнення рф в Україну — щонайменше 167 тисяч 490 окупантів.

А яку техніку втратив ворог?

З 24 лютого 2022 року українські захисники знищили:

  • танків ‒ 3557 (+5) од,
  • бойових броньованих машин ‒ 6887 (+8) од,
  • артилерійських систем – 2589 (+3) од,
  • РСЗВ – 509 (+2) од,
  • засоби ППО ‒ 272 (+2) од,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 2183 (+16),
  • крилаті ракети ‒ 909 (+2),
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 5434 (+6) од,
  • спеціальна техніка ‒ 270 (+4).

Більше — в інфографіці Генштабу ЗСУ:

Що ще відомо?

росіяни продовжують спроби оточити місто та просунутись уперед, та безуспішно, напередодні заявив командувач Сухопутних військ генерал Олександр Сирський.

Там бійці 93-ї бригади разом з іншими захисниками стримують шалений тиск противника. Завдяки їх праці ворожі танки, БМП, РСЗВ та склади з БК - злітають в повітря. 15 березня воїн 93 ОМБр «Холодний Яр» з позивним «Алан» знищив ворожий літак Су-25 в Бахмуті.

Президент Володимир Зеленський 14 березня провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача, на якому розглядалась оборона Бахмута. Обговорено актуальну ситуацію на фронті. Було ухвалено рішення про подальше утримання й захист міста Бахмут.

Читайте також: Битва за Бахмут: відступ чи оборона

У Бахмуті на Донеччині російсько-окупаційні війська, а також вагнерівці зазнають суттєвих втрат, повідомив старший військовий радник делегації Великої Британії в ОБСЄ Ян Стаббс під час засідання Форуму з безпекового співробітництва у Відні.

Президент України Зеленський 22 березня відвідав передові позиції Бахмута. Глава держави заслухав доповіді про оперативну ситуацію та перебіг бойових дій на ділянці фронту. Також він поспілкувався з військовослужбовцями та подякував їм за захист України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: