Яка ситуація у Бахмуті, —  командувач Сухопутних військ

334318959_953380466019451_5726937083508551831_n-1
Фото: Генштаб ЗСУ

Українські захисники стримують російські атаки на Бахмутському напрямкові. Ворог зазнає суттєвих втрат.

Про це повідомив командувач Сухопутних військ генерал-полковник Олександр Сирський у середу, 19 квітня.

Нагадує, що Бахмутський напрямок залишається епіцентром російського наступу.

«Ворог концентрує у Бахмуті найбільшу кількість своїх сил і мріє повністю взяти місто під свій контроль. Однак Сили оборони стримують натиск супротивника у динамічних боях, завдаючи йому суттєвих втрат», — йдеться в повідомленні.

Сирський додав, що минулої ночі, крім живої сили та техніки окупанта, підрозділам ППО також вдалося знищити два БПЛА росіян.

Читайте також: ДПСУ показали вуличні бої у центрі Бахмута (відео)

Що ще відомо?

Місто стало однією із найгарячіших точок на фронті. Битва за Бахмут триває. З кожним днем ситуація стає більш критичною. Щоб здобути перевагу, росіяни удосконалюють і використовують старе радянське озброєння. І хоч саме місто вони не контролюють, однак повільно просуваються вглиб регіону.

«Наші мужні воїни своїми діями виснажили вагнерівців, тому ворог змушений зараз залучати до боїв за Бахмут спецпризначенців та десантно-штурмові підрозділи. Бої мають жорсткий характер з обох боків. Ворог перейшов до так званої «сирійської» тактики випаленої землі. Знищує будівлі та позиції ударами авіації і вогнем артилерії. Оборона Бахмута триває. Ситуація складна, але контрольована», - зазначив командувач Східного угруповання військ генерал-полковник Олександр Сирський 10 квітня.

російсько-окупаційним військам не вдається взяти під свій контроль Бахмут, що в Донецькій області. На цьому напрямкові ворог зазнає суттєвих втрат, заявили у Міноборони України 13 квітня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: