Авіакатастрофа у Броварах: як просувається розслідування

photo_5350522532412899677_y-e1674040512555
Рятувальник розбирає завали на місці трагедії. Фото: Володимир Зеленський/Telegram

У межах розслідування катастрофи із вертольотом, що відбулась у Броварах на Київщині, і внаслідок якої загинуло керівництво МВС, розглядають декілька версій. Призначено понад 100 судових експертиз.

Про це йдеться у відповіді управління взаємодії зі ЗМІ та громадськістю Служби безпеки України на інформаційний запит Укрінформу.

Там також додали, що допитано понад 6 тисяч свідків.

У межах кримінального провадження «перевіряється декілька версій щодо причини трагедії».

Що відомо про авіакатастрофу?

Близько дев'ятої ранку у середу, 18 січня, у Броварах на Київщині поблизу дитячого садка та житлового будинку впав гвинтокрил. На борту перебували 9 осіб. 

Унаслідок катастрофи загинуло керівництво Міністерства внутрішніх справ. Міністр Денис Монастирський, державний секретар міністерства Юрій Лубкович та перший заступник міністра Євгеній Єнін. Вони прямували у відрядження в «гарячу» точку, де тривають бойові дії.

Повітряне судно найчастіше використовувало Міністерство внутрішніх справ для службових завдань, повідомили у Держслужбі із надзвичайних ситуацій.

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що про причини авіакатастрофи в Броварах говорити рано. Він пояснив, що є кілька факторів, через які може статися трагедія.

У Броварах в ліцеї №10 організували оперативний штаб, там можна отримати необхідну допомогу. На місці працюють медики, психологи, представники поліції, ДСНС, волонтери та всі екстрені служби. Людям надається необхідна допомога.

Після 15:40 у ДСНС заявили, що рятувальна операція завершилась. Загинули 14 осіб. Зокрема одна дитина. Поранення отримали 25 людей. У тому числі 11 неповнолітніх. Усіх госпіталізували.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: