«Запальний вікенд»: прикордонники знищили чверть сотні росіян у Бахмуті

photo_5346223738301040977_y
Фото: ДПСУ

Українські прикордонники цими вихідними тричі вступали у бій із російсько-окупаційними військами у Бахмуті на Донеччині.

Про це розповіли у пресслужбі ДПСУ у понеділок, 24 квітня.

«Прикордонники в Бахмуті влаштували окупантам запальний вікенд. Попри надскладну ситуацію українські захисники продовжують на ближніх дистанціях ліквідовувати штурмовиків країни-агресора. Протягом суботи-неділі прикордонники вступали в бій з російськими нападниками тричі. Всі спроби прориву оборони бійці Держприкордонслужби стримали», — йдеться в повідомленні.

Вогнем зі стрілецької зброї та мінометів знешкоджено щонайменше 24 противників: 10 окупантів ліквідовано, ще 14 – поранено.

Яка ситуація у Бахмуті?

Місто стало однією із найгарячіших точок на фронті. Битва за Бахмут триває. З кожним днем ситуація стає більш критичною. Щоб здобути перевагу, росіяни удосконалюють і використовують старе радянське озброєння. І хоч саме місто вони не контролюють, однак повільно просуваються вглиб регіону.

«Наші мужні воїни своїми діями виснажили вагнерівців, тому ворог змушений зараз залучати до боїв за Бахмут спецпризначенців та десантно-штурмові підрозділи. Бої мають жорсткий характер з обох боків. Ворог перейшов до так званої «сирійської» тактики випаленої землі. Знищує будівлі та позиції ударами авіації і вогнем артилерії. Оборона Бахмута триває. Ситуація складна, але контрольована», — зазначив командувач Східного угруповання військ генерал-полковник Олександр Сирський 10 квітня.

російсько-окупаційним військам не вдається взяти під свій контроль Бахмут, що в Донецькій області. На цьому напрямкові ворог зазнає суттєвих втрат, заявили у Міноборони України 13 квітня.

Більше про втрати ворога

Минулої доби українські захисники знищили 660 росіян. А від початку повномасштабного вторгнення росії — щонайменше 187 тисяч 80 загарбників.

А яку техніку втратили окупанти?

За даними Генштабу ЗСУ, з 24 лютого торік Сили оборони України ліквідували:

  • танків ‒ 3683 (+8) од,
  • бойових броньованих машин ‒ 7139 (+8) од,
  • артилерійських систем – 2849 (+12) од,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 2413 (+11),
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 5753 (+23) од.

Більше — в інфографіці:

Джерело: Генштаб ЗСУ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: