Скільки окупантів воюють на Бахмутському напрямкові, — речник Східного угруповання військ ЗСУ 

334318959_953380466019451_5726937083508551831_n (1)
Фото: Генштаб ЗСУ

Нині на Бахмутському напрямку воює понад 25 тисяч росіян. Ворог зазнає суттєвих втрат.

Про це повідомив речник Східного угруповання військ Сергій Череватий в коментарі «РБК-Україна» у понеділок, першого травня.

«На бахмутському напрямку проти нас воює 25,6 тисячі особового складу, 65 танків, 450 бойових броньованих машин, 154 гармати, 56 реактивних систем залпового вогню. Це більше, ніж армія Чехії чи Угорщини», — сказав він.

Речник також розповів, що рф втрачає щодня в районі Бахмута близько 100 військових.

На Бахмутському напрямку продовжуються інтенсивні бойові дії. Ворог провів численні атаки, намагаючись прорвати оборону наших позицій на декількох напрямках.

Битва за Бахмут триває. З кожним днем ситуація стає більш критичною. Щоб здобути перевагу, росіяни удосконалюють і використовують старе радянське озброєння. І хоч саме місто вони не контролюють, однак повільно просуваються вглиб регіону.

«Наші мужні воїни своїми діями виснажили вагнерівців, тому ворог змушений зараз залучати до боїв за Бахмут спецпризначенців та десантно-штурмові підрозділи. Бої мають жорсткий характер з обох боків. Ворог перейшов до так званої «сирійської» тактики випаленої землі. Знищує будівлі та позиції ударами авіації і вогнем артилерії. Оборона Бахмута триває. Ситуація складна, але контрольована», — зазначив командувач Східного угруповання військ генерал-полковник Олександр Сирський 10 квітня.

Російсько-окупаційним військам не вдається взяти під свій контроль Бахмут, що в Донецькій області. На цьому напрямкові ворог зазнає суттєвих втрат, заявили у Міноборони України 13 квітня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: