Заява про вихід «вагнерівців» із Бахмута: що кажуть у воєнній розвідці України

image-17
Скриншот із відео

Засновник і керівник російської приватної компанії «Вагнер» насправді не планує виводити своїх найманців із Бахмута Донецької області, про що він заявив вранці 5 травня.

Таку думку висловив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Черняк у коментарі «РБК-Україна».

«Пригожин не буде виводити «вагнерівців» з Бахмута. Ці заяви зроблені ним на фоні того, що він не може виконати чергову обіцянку — захопити Бахмут до 9 травня. Тому він зараз намагається зробити когось винним у цьому, адже він розуміє, що вже не може дотриматися свого слова», — вважає представник воєнної розвідки України.

Додав, що нині ГУР не фіксує жодних відводів військ у районі Бахмута.

Однак у «вагнерівців» дійсно є певні проблеми з забезпеченням боєприпасами, погодився Черняк: «Але скільки б їм не давали - їм не буде достатньо. Тобто чим більше їм дають - тим більше їм потрібно і тим більше їм хочеться отримувати».

Що передувало?

5 травня пригожин заявив, що ПВК вийде з Бахмута 10 травня через нестачу боєприпасів.

У заяві ПВК «Вагнер» йдеться, що їхні бійці нібито хотіли захопити Бахмут до 9 травня, але тепер передадуть свої позиції підрозділам міноборони росії, а найманці, які вижили в боях, перейдуть у тилові табори.

Увага! У відео, оприлюдненому нижче, присутня нецензурна лексика (18+)

Пригожин також поскаржився, що «вагнерівцям» нібито давали лише 10% необхідних боєприпасів. А з 1 травня майже повністю припинилися постачання.

Бої за Бахмут тривають з літа торік. До міста рф кинула найбоєздатніші підрозділи «вагнерівців». У кремлі заявили, що знають про таку заяву, втім відмовились давати з цього приводу коментарі.

Натомість речник Східного угрупування військ Збройних сил України Сергій Череватий у коментарі ВВС Україна у п'ятницю, 5 травня сказав, що заява пригожина щодо виходу найманців із Бахмута на Донеччині має окрему мету та зроблена із кількох причин.

За його словами, у «вагнерівців» закінчуються найманці і продовжується внутрішнє протистояння у російському військовому керівництві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: