До білорусі вже прямує ядерна зброя рф, — диктатор Лукашенко

Лукашенко

До білорусі почали переміщувачи російську ядерну зброю, заявив самопроголошений президент олександр лукашенко.

Його цитує державне білоруське інформаційне агентство БелТА у четвер, 25 травня.

«Вже ухвалене рішення в розвиток того, що було заявлено усно. Нам потрібно було підготувати місця зберігання і так далі. Ми все це зробили. Тож зараз почалося переміщення ядерної зброї», – сказав диктатор.

У відповідь на питання, чи ядерна зброя вже є на території Білорусі, лукашенко не дав чіткої відповіді: «Можливо. Я приїду – подивлюся».

Він також заявив, що в білорусі тактична ядерна зброя буде в безпеці.

«Це не обговорюється навіть. Ви знаєте, що ми люди пунктуальні, акуратні, хазяйські, як ви кажете. Тому ви за ядерну зброю не переживайте. Ми ж несемо за це відповідальність. Це серйозні питання. Тут буде все гаразд», — запевнив Лукашенко.

25 травня стало відомо, що росія та білорусь домовилися про розміщення російської тактичної ядерної зброї у Білорусі. Відповідний документ підписали міністри оборони двох країн.

Участь білорусі у війні проти України

Міноборони України неодноразово фіксувало причетність білорусі до війни проти України. Зокрема російські окупанти користуються інфраструктурою країни для здійснення ракетних обстрілів по Україні. Також з білорусі постачають паливно-мастильні матеріали для ворожої техніки, а самопроголошений президент лукашенко дозволив перевозити ракети російських окупантів білоруською залізницею.

Згідно з міжнародно-правовими актами, агресором можна вважати «країною, яка надає свій повітряний простір, свою територію для ударів по третій країні, зазначають у Генштабі ЗСУ.

Напередодні у Державній прикордонній службі України розповіли, скільки російських окупантів нині є у білорусі.

Що передувало?

москва і мінськ домовилися розмістити тактичну ядерну зброю на території білорусі, заявив напередодні російський диктатор володимир путін. І додав, що 1 липня закінчиться будівництво сховища. Він запевняє, що розміщувати зброю будуть без порушення зобов'язань ДСНО. А в Інституті вивчення війни (ISW) ввважають, що, ймовіріно, путін намагався розмістити російську ядерну зброю в білорусі ще до вторгнення в Україну в лютому 2022 року і, ймовірно, обрав цей момент для цього, щоб забезпечити негайну інформаційну операцію, яку він зараз проводить.

Ядерний шантаж рф

У грудні 2022 року російський диктатор володимир путін зробив заяву про те, що загроза ядерної війни «наростає».

російський диктатор не хоче ризикувати своїм статусом, тому ймовірність того, що він піде на ядерну ескалацію чи війну із НАТО, є дуже низькою, повідомили в американському Інституті вивчення війни (ISW) 5 лютого.

А напередодні, 5 квітня, міністр оборони рф сергій шойгу заявив, що авіація білорусі отримала можливість завдавати ударів ядерною зброєю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: