Перевірка укриттів у Львові: на що скаржаться городяни

ukr
Фото ілюстративне: Марієнко Андрій, УНІАН

Після трагедії із загибеллю людей у Києві під час російського обстрілу першого червня у Львові перевірили укриття. За добу городяни надіслали 65 звернень щодо доступності та стану сховищ.

Про це повідомили у міськраді наступного дня.

Які є проблеми?

Більшість звернень львів'ян стосувалися тих укриттів, що є в багатоповерхівках. Найчастіше мешканці скаржились на відсутність вказівників та контактів особи, що має ключі до укриття. Або ж поганий стан самого укриття – відсутність світла, наявність сміття чи незадовільний стан сходів. 

Зі слів першого заступника міського голови Львова Андрія Москаленка, цими питаннями опіуватиметься міська чи районна комісії.

«До понеділка речі, які не потребують великих фінансових навантажень, мають виправити і прозвітувати», — запевнив чиновник.

Є й інше питання. Йдеться про шкільні укриття та їх доступність на час літніх канікул. Москаленко говорить, що це управлінське рішення, тож потребує більше часу.

Андрій Москаленко також пояснив, що у міськраді окремо нагадують усім керівникам комунальних та приватних установ щодо персональної відповідальності, якщо укриття не є доступним для мешканців під час повітряної тривоги.

Що передувало

Вночі 1 червня 2023 року Росія запустила ракети в напрямку Києва. Загалом сили ППО збили 10 із 10 запущених окупантами ракет. Та внаслідок падіння уламків все ж є жертви в українській столиці.

Унаслідок російської атаки в Деснянському районі Києва загинули 11-річна дівчинка та її 34-річна мати, а також 33-річна жінка, 12 людей поранені.

Чоловік однієї із загиблих розповів, що жінка після оголошення повітряної тривоги з дитиною йшла до укриття, але воно виявилось зачиненим. 

У прокуратурі Києва уточнили, що охоронця поліклініки, який нібито не відчинив укриття, було доставлено до поліції. Ним наразі займаються правоохоронці.

Перевірка укриттів у Львові

Після останніх нічних ракетних атак у Києві, міський голова Львова Андрій Садовий запропонував повторно перевірити усі міські укриття. Мер також звернувся і до мешканців, аби вони долучилися до великої перевірки. Тож вчора у місті перевірили всі укриття.

Читайте також: Чи легко у Львові знайти укриття: наш експеримент та дзвінок від комунальників через послугу «Заплати за мене».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: