Кількість укриттів з незадовільним санітарним станом скоротилася удвічі, — голова Львівської ОВА

86ef12ba
Фото: ЛМР

Два тижні тому під час перевірки укриттів у Львівській області зачиненими виявились майже дві тисячі сховищ. З того часу левову частку привели у порядок і там вже можуть ховатись люди у разі небезпеки.

Про це повідомив очільник військової адміністрації регіону Максим Козицький у п'ятницю, 23 червня.

З його слів, коли надзвичайники та правоохоронці прийшли з перевірками в укриття Львівщини, то два тижні тому у Львові зачиненими виявилися 1160. Ще 156 були зачиненими у районах області.

Тоді незадовільний санітарний стан зафіксували тоді у 112 укриттях, 47 з них у Львові. Не відповідали технічним вимогам – 277. Аварійними були 112, сказав глава ОВА.

Читайте також: В укриттях закладів освіти Львівської області виявили порушення

«До відома усіх власників та балансоутримувачів приміщень донесли, що у них є місяць, аби виправити ці порушення. Але вже зараз можу сказати, що більшість нас почули і маємо відповідний результат. Станом на сьогодні у Львівській області 1197 укриттів, які були зачинені, уже справно приймають людей в разі небезпеки. Кількість укриттів з незадовільним санітарним станом скоротилася удвічі, як і кількість тих, які не відповідають технічним вимогам», — прозвітував Козицький.

Перевірки будуть тривати доти, доки всі укриття не приведуть до належного стану, а тоді їх проводитимуть періодично – для профілактики, додає глава області.

Куди звертатись, якщо укриття у вашому будинкові не відповідає нормам?

Наявність, належний стан та маркування укриттів – це відповідальність органів місцевого самоврядування. Якщо у вас є інформація про укриття з порушеннями або про ті, які зачинені під час тривоги, телефонуйте на гарячу лінію Львівської області: 112.

Що передувало

Уночі 1 червня 2023 року Росія запустила ракети в напрямку Києва. Загалом сили ППО збили 10 із 10 запущених окупантами ракет. Та внаслідок падіння уламків все ж є жертви в українській столиці.

Унаслідок російської атаки в Деснянському районі Києва загинули 11-річна дівчинка та її 34-річна мати, а також 33-річна жінка, 12 людей поранені.

Чоловік однієї із загиблих розповів, що жінка після оголошення повітряної тривоги з дитиною йшла до укриття, але воно виявилось зачиненим. 

Після останніх нічних ракетних атак у Києві, міський голова Львова Андрій Садовий запропонував повторно перевірити усі міські укриття. Мер також звернувся і до мешканців, аби вони долучилися до великої перевірки. У місті перевірили всі укриття.

ІА Дивись.info розпочала експеримент та самотужки перевіряє міські укриття. Читайте результати за цим посиланням.

Читайте також: Чи легко у Львові знайти укриття: наш експеримент та дзвінок від комунальників через послугу «Заплати за мене».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: