Слід за Ростовом вагнерівці захопили Воронеж - Reuters

2837751
Фото: Кореспондент

Військові об'єкти та адміністративні будівлі російського міста Воронежа перейшли під контроль бійців приватної військової компанії Вагнер, що відкриває дорогу "бунтарям" на москву.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на свої джерела у російських спецслужбах, пише Кореспондент.

У повідомленні йдеться, що Воронеж спіткала доля Ростова, який нині перебуває під контролем армії євгена пригожина.

Видання відзначає, що не змогло самостійно підтвердити ні це твердження, ні багато інших деталей, наданих раніше ватажком ПВК "Вагнер" євгеном пригожиним.

Близько 5 ранку адміністрація Воронезької області повідомила, що на трасі М-4 перебуває військова колона, і закликала жителів уникати її.

Reuters зазначає, що на неперевірених кадрах, розміщених у соціальних мережах, видно колону різноманітної військової техніки, включаючи щонайменше один танк і одну броньовану машину. Було незрозуміло, де вони знаходяться, а також чи були в критих вантажівках колони бійці. На деяких машинах був російський прапор.

Воєнний злочинець та пропагандист ігор гіркін підтвердив вхід ПВК Вагнер у Воронеж "без спротиву регулярної армії".

За його словами, це початок громадянської війни. Він вважає, що захоплення Воронежа відкриває дорогу бунтарям на москву.

Нагадаємо у п'ятницю увечері у Telegram-каналах з'явилися заяви пригожина зі звинуваченнями на адресу Міноборони рф в ракетному ударі по таборах ПВК Вагнер. Після цього пригожин заявив, що знімає свої сили з фронту і йде розбиратися із керівництвом Міноборони рф.

Тим часом, Російський Ростов-на-Дону заповнила військова техніка, яка, зокрема, оточила будівлю штабу Південного військового округу. У соцмережах повідомляється, що місто начебто захоплено ПВК Вагнер. Місцева влада закликає людей не виходити без потреби з дому.

За повідомленням ЗМІ, у кремлі почалася паніка через похід пригожина на Ростов. В адміністрації путіна не відкидають початок громадянської війни. 

Путін у своєму зверненні заговорив про громадянську війну та заколот.

У британській розвідці вважають, що «Вагнер» має на меті дістатися до москви. Демарш ПВК "Вагнер" - найсерйозніший виклик російській державі, і найближчі години будуть ключовими в тому, як розвиватиметься ця криза.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: