Зеленський доручив посилити кордон з Білоруссю

итими

Президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки, за результатами якої наказав Валерію Залужному та Сергію Наєву посилити північний напрямок України через перекидання вагнерівців до Білорусі.

Про це очільник держави повідомив у своєму телеграм-каналі.

Зеленський заслухав доповіді військового командування, а також розвідки – щодо ситуації на кордоні з Білоруссю.

«Доповіді командувачів Залужного, Сирського, Тарнавського, Наєва. Ситуація на полі бою, рух уперед. Посилення наших операцій додатковими артсистемами та снарядами. Окрема доповідь ГУР, СЗР, СБУ та ДПСУ по ситуації в Білорусі. Тримаємо її на постійному контролі», – написав Зеленський.

За результатами засідання Ставки президент доручив головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному та командувачу «Півночі» Сергію Наєву виконати комплекс заходів із підсилення цього напрямку.

Нагадаємо, в українській воєнній розвідці вважають, що російська приватна військова компанія «Вагнер» більше не воюватиме в Україні.

«Бунт» ватажка ПВК «Вагнер»

Увечері 23 червня ватажок російської приватної військової компанії «Вагнер» Євген Пригожин звинуватив російських військових у завданні удару по таборах його бойовиків. Він сказав, що бойовиків його ПВК є 25 тисяч, тому вони ідуть із цим розбиратись.

Уже вранці наступного дня стало відомо, що «вагнерівці» захопили Ростов-на-Дону. Місто буцімто заповнила військова техніка, яка, зокрема, оточила будівлю штабу Південного військового округу.

А Пригожин зустрівся із заступником міністра оборони рф юнусом-беком євкуровим, якому сказав, що йому потрібен міністр оборони рф сергій шойгу та начальник генштабу валерій герасимов. пригожин погрожував «піти на москву».

А згодом російський диктатор володимир путін заявив, що в росії «намагаються організувати заколот» і що тепер країна «захищає себе від внутрішньої зради».

24 червня євген пригожин заявив, що зупиняє рух на москву. А 25 червня стало відомо зі ЗМІ, що прессекретар президента рф дмитро пєсков розповів, що Кримінальну справу проти пригожина закриють, він піде в білорусь.

Згодом пригожин і сам підтвердив, що його найманці розвертають свої колони й ідуть у зворотному напрямку, «не доходячи 200 км до Москви», а «вагнерівців» влада не переслідуватиме за спробу заколоту. Гарантією того, що пригожин зможе піти до Білорусі, «є слово президента росії».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: