Окупанти допускають до роботи на Запорізьку АЕС некомпетентний персонал, — «Енергоатом»

tyty
ЗАЕС. Фото: REUTERS

Росіяни на Запорізькій АЕС довіряють керування найбільшим атомним об’єктом Європи недосвідченим спеціалістам з рф, які зовсім не мають необхідних знань та навичок.

Про це повідомили в телеграм-каналі «Енергоатому».

«Кваліфікований український персонал ЗАЕС, який роками забезпечував роботу станції, продовжує піддаватися тиску, залякуванням і шантажу з боку російських ядерних терористів. Водночас зрадники призначають на керівні оперативні посади, для яких необхідна відповідна ліцензія, молодих росіян», — зазначили у відомстві.

За словами «Енергоатому», керівником  зміни одного з енергоблоків росіяни  призначили працівника Балаковської АЕС (рф), який має досвід роботи сім місяців. Однак у «Енергоатому»  наголошують, що ця посада потребує наявності значно більшого досвіду, адже передбачає оперативне управління реактором.

Таким чином,  у відомстві повідомляють, що через некомпетентність та недосвідченість завезеного російського персоналу загроза безпечній експлуатації Запорізької АЕС лише зростає.

Нагадаємо, раніше Міжнародне агентство з атомної енергії заявило, що не виявило ознак мінування захопленої російськими окупантами Запорізької атомної електростанції.

Загроза теракту рф на ЗАЕС

Підкреслимо, раніше у воєнній розвідці України заявили, що росіяни повністю розробили та затвердили план теракту на ЗАЕС.

Водойму-охолоджувач станції замінували російські війська, а ядерні реактори без охолодження можуть розплавитися за період від 10 годин до 14 днів.

Після підриву росіянами Каховської гідроелектростанції, що у Херсонській області, президент України Володимир Зеленський повідомив, що наступною ціллю рф може стати саме ЗАЕС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: