Головні події за добу на Львівщині

download
Фото відкриті джерела

Минулої доби сирени сповіщали про повітряну тривогу – 28 липня о 20:49. Була загроза ракетного удару з літаків МіГ-31К з території росії. На Львівщині небезпека не справдилась

Про події, якими «жила» Львівська область минулу добу поінформував начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Також, у День Української Державності у Стрийському районі відповідно до Указу Президента України нагородили наших захисників – орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно Юрія Гнатика та медаллю «Захиснику Вітчизни» Романа Сербіна. Також вручили медаль «Хрест хоробрих» І ступеня нашому оборонцю Іванові Дрозді.

У межах проєкту «Пліч-о-пліч» бригади зі Львівщини уже відновлюють близько 50 осель на Херсонщині. Загалом відновимо понад 300 об’єктів у трьох населених пунктах.

В автобусах Львівщини обладнали перші 100 валідаторів для безготівкової оплати проїзду – на Рава-Руському, Самбірському та Турківському напрямках. В межах запровадження е-квитка валідатори встановлять в усіх автобусах, які працюють на приміських та міжміських маршрутах.

Читайте також: У Львові створять Центр прототипу вання на базі Львівської політехніки

У дитячому відділенні Миколаївської міської лікарні відкрили куток матері і дитини, де малеча зможе проводити дозвілля між процедурами та долати стрес від медичних маніпуляцій. Цей проєкт реалізували в межах співпраці Миколаївської громади із міжнародною благодійною організацією «Благодійний фонд «СОС Дитячі містечка».

Регіональна комісія з питань надання у 2023 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам схвалила заявку Турківської громади на створення притулку для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

У Глинянах Золочівського району будують каналізаційну мережу завдовжки 5 кілометрів. Будівельні роботи виконали на 95%.

Аграрії Львівщини за 5 років збільшили виробництво зерна майже на 40%, середня врожайність по зернових і зернобобових культурах зросла майже на 27%.

Карету швидкої медичної допомоги передали 15 бригаді оперативного призначення Національної Гвардії України Червоноградська РВА спільно з німецькою громадською організацією «SPARKASSE ROTENBURG OSTERHOLZ» та благодійним фондом Карітас-Сокаль. «Швидку» придбали благодійники з Німеччини.

Читайте також: У Львові радять відмовитись від квітів на 1 вересня, щоб пожертвувати ці гроші на дитячу реабілітацію

Близько 500 сімей з числа ВПО у Дрогобичі зареєструвались на отримання фінансової допомоги від Данської ради у справах біженців. Також близько 400 дітей отримають кошти на підготовку до школи та придбання канцтоварів. Ще понад 100 боксів із засобами дитячої гігієни видали благодійники для малечі з числа вимушених переселенців.

Слухачкою «Автошколи для осіб з інвалідністю» у Львові стала призерка багатьох національних та міжнародних чемпіонатів, парафехтувальниця Надія Дьолог. Це унікальний проєкт, який втілює МВС України у межах ініціативи Першої леді Олени Зеленської «Без бар'єрів» на базі Львівського державного університету внутрішніх справ.

На Львівщині провели акцію-перформенс «Тобою скористалися» до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми. Детальніше про захід та посилання на чат-бот Львівського державного університету внутрішніх справ, у якому можна знайти інформацію про те, як уникнути ситуацій, пов’язаних із торгівлею людьми, і як звернутися по допомогу.

На Львівщині відбудеться патріотичний забіг «Шаную Воїнів, біжу за Героїв України», щоб вшанувати тих, хто загинув в боях за Україну, а також продемонструвати вдячність рідним загиблих.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: