Греція тренуватиме українських пілотів на F-16

Tankers fuel Sentry Savannah

Греція братиме участь у навчанні українських пілотів на винищувачах F-16, повідомив президент України Володимир Зеленський.

Про це він заявив на пресконференції 21 серпня, яку транслював Офіс глави дрежави.

Зі слів Зеленського, він обговорив із прем'єр-міністром Греції Кіріакосом Міцотакісом декілька пріоритетних тем.

«Звичайно, я поінформував про ситуацію на полі бою, про удари російських терористів та про наші можливості у відновленні безпеки і територіальної цілісності нашої держави», — підкреслив президент.

Зеленський зауважив, що обговорив із Міцотакісом оборонні потреби України та назвав конкретні речі, які можуть прискорити завершення війни росії проти України.

Нагадуємо, Зеленський приїхав у Грецію 21 серпня — він братиме участь у саміті Україна — Балкани.

Візити Зеленського за кордон

Президент України протягом вихідних, 19−20 серпня, відвідав Швецію, Нідерланди та Данію.

21 серпня Зеленський також оприлюднив звернення, у якому нагадав, що у Швеції досягнув домовленостей щодо виробництва в Україні бойових машин CV90. А у Нідерландах домовився про винищувачі F-16, в Данії — про розширення тренувальних місій українських пілотів та інженерів.

Зеленський також подякував США за підтримку авіаційної коаліції та українського народу, який бореться за свободу.

Довідка

Літак F-16 є легким багатоцільовим винищувачем, який розробила компанія «General Dynamics» для Повітряних сил США. F-16 було створено ще 48 років тому. Однак він до сьогодні залишається основою повітряних сил багатьох країн світу.

Основні особливості цього літака є безкаркасний купол для гарної видимості, бічний джойстик для полегшення керування під час маневрування, катапультне крісло, яке може відхилятися на 30 градусів від вертикалі, щоб зменшити вплив перевантажень на пілота.

Крім того, F-16 містить також систему керування fly-by-wire яка допомагає стабілізувати управління польотом. Вперше ця система була встановлена саме на цьому літаку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: