За рік у львівському центрі НЕЗЛАМНІ встановили понад 200 протезів

IMG_8438
Ілюстративне фото: архів ІА Дивись.info

У Національному реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN), що діє у Львові, за рік встановили 215 протезів.

Про це розповіли у Першому медичному об'єднанні міста, на базі якого діє центр.

Протезування воїнів

«Наші спеціалісти за цей перший рік виготовили та встановили 215 протезів! Зокрема, три з них - це остеоінтегруючі, тобто вживлені в кістку, протези нижніх кінцівок. Першим в Україні такі штучні ноги отримав 57-річний капітан ЗСУ Ігор Крупнов. Такі протези більш чутливі та функціональні у порівнянні з традиційними методами протезування», — йдеться в повідомленні.

13 пацієнтів отримали біонічні штучні руки.

Один із них - 33-річний десантник Михайло Юрчук, який після завершення реабілітації доєднався до команди Центру НЕЗЛАМНІ у якості ментора.

Там розповіли, що 26-річний госпітальєр Алексіс Чолас із біонічним протезом після завершення реабілітації повернувся на передову, аби продовжити рятувати життя наших воїнів. 20-річний піхотинець Єгор Олійник із протезом ноги вже вісім місяців як знову в строю і навіть ходить на штурми.

Читайте також: Другий випадок в Україні: у Львові лікарі вживили воїну протез у кістку

Протезування дітей у Львові

Першим юним пацієнтом став син захисника - 13-річний Дмитро з Одещини, з яким вдома стався нещасний випадок. У той час як тато захищає свою країну і родину від ворога, хлопець допомагає мамі поратися по господарству.

Майстерня протезування

Рік тому спеціалісти починали свою роботу з подарованої мобільної майстерні на два робочих місця.

«А зараз ми вже маємо власну повноцінну протезну майстерню на 250 м², де одночасно можуть працювати 10 фахівців. Тут є гіпсова кімната, де виготовляють гіпсові негативи. Окремо кімнати з пічками та верстатами, де роблять куксоприймачі. Також є примірочна і тренувальна», — додають у Центрі.

Читайте також: Протези для воїнів: у Львові фахівці зі США вперше впровадили практику роботи із ліктями нового покоління

Раніше ми розповідали, що у реабілітаційному центрі Львова по-новому виготовлятимуть протези ніг.

Центр НЕЗЛАМНІ

Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) — місце, де дорослі та діти, які постраждали від війни, отримують комплексну кваліфіковану медичну допомогу. Це реконструктивна хірургія, ортопедія і роботичне протезування. Постраждалим не лише встановлюють протези, тут їх виготовляють. Окрім того, у центрі займаються фізичною, психологічною та психосоціальною реабілітацією постраждалих військових та цивільних. Проєкт реалізується Першим медичним об’єднанням Львова та Львівською міською радою за підтримки Міністерства охорони здоров’я України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: