У Львові відбудеться виставка про роль бібліотек під час війни

30 вересня у Всесвітній день бібліотек у Львові відкриють вуличну виставку «Liberty.Libraries: Ukrainians are formed here».

Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Там розповіли, що виставковий проєкт організовує Львівська муніципальна бібліотека. Виставка має на меті розказати про стан бібліотечної галузі України після повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Детальніше про виставку

Виставка складається з 9 інформаційних плакатів, які розповідають історію бібліотечної сфери в Україні в часи великої війни.

Дизайнеркою виставки є Юлія Козловська. А в її основі – фото польського адвоката та фотографа, документаліста російських злочинів у сфері культури Адама Касперкевича.

Виставковий проєкт є двомовним: українською та англійською мовами.

«Через війну в Україні багато знищених та пошкоджених бібліотек, вилучених фондів.  Ця виставка про виклики та успіхи бібліотек на шляху до перемоги України, про активності бібліотек для підтримки внутрішньо переміщених осіб і допомоги Збройним силам України», – розповів директор Львівської муніципальної бібліотеки Василь Кметь.

Виставка буде представлена на площі Ринок з 30 вересня до 14 жовтня.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Львівському муніципальному мистецькому центрі відкриють виставку «Щодо втрачання».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: