Львів готовий до нового опалювального сезону, — мерія

Фото: depositphotos.com.ua

У Львові заявили, що готові до нового опалювального сезону, адже усі котельні та центральні теплові пункти (ЦТП) до роботи в зимовий період готові, і на завершальній стадії останні роботи на теплових мережах.

Про це повідомив директор комунального підприємства «Львівтеплоенерго» Олександр Одинець у четвер, 5 жовтня.

«Ми випробували усі теплові мережі, а це більше 500 км, проведено підготовку усіх джерел, що генерують тепло – котельні, ЦТП, підписано 92% акти готовності будинків до зими. Маємо 100% готовність по будинках, які належать управляючим компаніям і трохи менше по ОСББ і ЖБК. Тому просимо їх пришвидшитись і забезпечити готовність, щоб тепловики мали змогу заповнити системи будинків теплоносієм», — сказав він на брифінгу.

Резервні джерела живлення

Зі слів посадовця, генераторами у Львові забезпечені 126 об’єктів – це великі котельні, ЦТП. Є запас палива для них.

Також усі заклади охорони здоров’я забезпечені твердопаливними котлами. За цей сезон придбали 24 твердопаливних котли і завершують виготовлення ще 6 модульних котелень, які зможемо переміщувати в залежності від потреби. Тобто таку модульну котельню можемо перевести до школи, чи лікарні, чи іншого закладу, який може бути пунктом обігріву.

Придбали 1000 м3 дров і працюєють з парками, щоб забирати деревину в них.

У Львові діє програма компенсації вартості за генератори для житлових будинків, тому всі, хто бажає, можуть скористатися нею. Програма буде діяти до завершення воєнного стану, каже Одинець.

Додає, що готові до зими також ШРП. Ідеться про 139 одиниць техніки для очистки міста від снігу, придбано більше 10 тисяч тонн піскосоляної суміші, і ще 8,5 тис. буде закуплено

Як наголошують керівники теплопостачальних підприємств Львова, цьогоріч крім стандартної підготовки, яку здійснюють щороку, особливою частиною підготовки було забезпечення об’єктів теплопостачання резервним живлення, яке дозволить працювати в критичних сценаріях. 

Читайте також: Павербанк, вода та ліки — шпаргалка, чим потрібно запастись у разі блекауту

Повністю готове до зими і ЛКП «Залізничнетеплоенерго», а всі котельні підприємства забезпечені альтернативними джерелами електроенергії.

Коли може початись опалювальний сезон на Львівщині

Якщо температура повітря менше 8 градусів тепла зберігатиметься впродовж трьох діб.

«Тепловики готові подавати опалення до помешкань львів’ян. Щодо бюджетних установ – школи, садочки, лікарні, поліклініки, то їм подачу опалення можуть відновити вже від сьогодні, якщо буде звернення від керівництва закладу», — каже очільник міського управління освіти Андрій Закалюк, зазначивши, що поки такої потреби немає.

Росіяни, можливо, готують нові масовані атаки

Ймовірно, росіяни накопичують ракети, аби знову масовано атакувати Україну, вважають в Об'єднаному координаційному пресцентрі Сил оборони півдня. Його керівниця, Наталія Гуменюк, каже, що окупанти, можливо, економитимуть зброю, щоб обстрілювати, коли розпочнеться опалювальний сезон.

Те, що загарбники битимуть по енергетиці України, припускають британські розвідники: «Росія, ймовірно, зможе створити значні запаси крилатих ракет повітряного базування (КРВБ). Існує реальна можливість, що РФ знову зосередить цю зброю проти об’єктів української інфраструктури протягом зими».

Про це і заявив міністр оборони України Рустем Умєров. Він каже, що у холодний період російсько-окупаційні війська знову атакуватимуть енергетичну інфраструктуру в Україні. 

Тим часом в Міністерстві енергетики України заявили, що підготували графіки відключень електроенергії. А втім, роблять це на всяк випадок, говорять у відомстві.

Водночас міністр енергетики України Герман Галущенко переконує: енергосистема буде готова для проходження прийдешнього зимового сезону і для цього є необхідні ресурси.

*Головне фото - depositphotos.com.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: