Львівщина: головні події за добу

21_main-v1648128838

Доба у Львівській області минула без повітряних тривог

Чим жила Львівщина минулої доби розповів начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Львівщина взяла участь у Національному форумі регіональних координаційних центрів. Відбувся він у столиці. Під час події представили проєкти, які допомагають вирішувати питання ВПО, родин військовослужбовців, дітей та підлітків, а також людей старшого віку і з інвалідністю.

Щоб створити гідні умови для проживання людей з ментальним порушеннями, у Ходорівському соціальному закладі триває капітальний ремонт житлового корпусу, зовнішньої каналізаційної системи (встановлять систему антисептиків) та банно-прального комплексу. З обласного бюджету на це передбачили майже 14 млн грн. Частину робіт продовжать і наступного року. Станом на сьогодні заклад опікується 124 людьми.

Сьогодні – Міжнародний день білої тростини як символу незрячих. У нашій області живуть близько 2,5 тис. людей з порушеннями зору. Цьогоріч Львівській обласній організації УТОC на статутну діяльність на конкурсних засадах з обласного бюджету виділили 212,5 тис. грн. Толерантність, Рівноправність та Інтеграція – гасло Міжнародного дня білої тростини. У координації зі Всеукраїнською стратегією безбарʼєрності, яку ініціювала Перша Леді України, працюємо над тим, щоб ці слова у нашій області щодня втілювалися на практиці.

У Львові проведуть благодійний забіг на підтримку безвісти зниклих військових. Стрийський парк. 29 жовтня. Початок о 13:00. Дистанція – 3 км. Взяти участь можуть всі охочі. Реєстрація до 17 жовтня: https://loda.gov.ua/news/81570

Анастасія Куценко родом із Маріуполя. З дитинства розмовляла poсійcькою. Та коли від рук poсiйських окупантів почали гинути її друзі і знайомі, а батьки два тижні вимушено перебували у драмтеатрі, жінка кардинально змінила ставлення до питання мови. Сьогодні не лише розмовляє у побуті, а й проводить навчання з професійної діяльності українською.

Нагадаємо, що зі Львова до Варшави вирушив новий поїзд.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: