На Львівщині розпочався опалювальний сезон

опалення2

Очільник Львівської обласної військової адміністрації повідомив, що в регіоні розпочався опалювальний сезон.

Про це він сказав у вівторок, 17 жовтня.

«Щоб підготуватись до цього опалювального сезону, в області виконали підготовчі роботи, зокрема замінили котли, створили запаси вугілля та деревини, підготували до експлуатації в зимовий період багатоквартирні житлові будинки, котельні і теплові мережі», — зазначив він.

Рішення про початок опалювального сезону ухвалюють органи місцевого самоврядування, опираючись на середньодобову температуру повітря. Вона повинна не перевищувати +8°С упродовж трьох діб.

Рішення про початок опалювального сезону уже прийняли Львівська, Жовківська, Куликівська, Пустомитівська, Трускавецька, Східницька, Великомостівська, Лопатинська, Добротвірська, Сокальська, Гніздичівська, Жидачівська, Журавненська, Козівська, Миколаївська, Моршинська, Сколівська, Стрийська, Бісковицька, Ралівська, Хирівська, Рудківська, Івано-Франківська, Мостиська, Судововишнянська та Яворівська громади. Теплопостачальні організації подають тепло до будинків. Якщо тепло відсутнє, слід звернутись до балансоутримувача будинку.

Росіяни, можливо, готують нові масовані атаки

Ймовірно, росіяни накопичують ракети, аби знову масовано атакувати Україну, вважають в Об'єднаному координаційному пресцентрі Сил оборони півдня. Його керівниця, Наталія Гуменюк, каже, що окупанти, можливо, економитимуть зброю, щоб обстрілювати, коли розпочнеться опалювальний сезон.

Те, що загарбники битимуть по енергетиці України, припускають британські розвідники: «Росія, ймовірно, зможе створити значні запаси крилатих ракет повітряного базування (КРВБ). Існує реальна можливість, що РФ знову зосередить цю зброю проти об’єктів української інфраструктури протягом зими».

Про це і заявив міністр оборони України Рустем Умєров. Він каже, що у холодний період російсько-окупаційні війська знову атакуватимуть енергетичну інфраструктуру в Україні. 

Тим часом в Міністерстві енергетики України заявили, що підготували графіки відключень електроенергії. А втім, роблять це на всяк випадок, говорять у відомстві.

Водночас міністр енергетики України Герман Галущенко переконує: енергосистема буде готова для проходження прийдешнього зимового сезону і для цього є необхідні ресурси.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: