Росіяни вивели у море носій крилатих ракет, — ЗСУ

22222222222
ілюстативне фото: крилата ракета, з відкритих джерел

У четвер, 26 жовтня, російсько-окупаційні війська вивели у море п'ять бойових кораблів, серед яких є носій крилатих ракет «Калібр». 

Про це повідомили у Військово-морських силах ЗСУ.

Де і скільки ракет у ворога

  • в Чорному морі на бойовому чергуванні є 1 ворожий корабель;
  • в Азовському морі — 1 ворожий корабель;
  • в Середземному морі 3 ворожих кораблі, серед яких 1 носій крилатих ракет «Калібр», загальний залп до 8 ракет.

Нагадуємо, президент Володимир Зеленський у середу, 25 жовтня, повідомив, що Україна готується до ударів росіян по енергетичній інфраструктурі. Водночас він отримав звіти про надходження техніки до України, боєприпасів, нові контракти й нову географію постачання.

Росіяни, можливо, готують нові масовані атаки

Ймовірно, росіяни накопичують ракети, аби знову масовано атакувати Україну, вважають в Об'єднаному координаційному пресцентрі Сил оборони півдня. Його керівниця, Наталія Гуменюк, каже, що окупанти, можливо, економитимуть зброю, щоб обстрілювати, коли розпочнеться опалювальний сезон.

Те, що загарбники битимуть по енергетиці України, припускають британські розвідники: «Росія, ймовірно, зможе створити значні запаси крилатих ракет повітряного базування (КРВБ). Існує реальна можливість, що РФ знову зосередить цю зброю проти об’єктів української інфраструктури протягом зими».

Про це і заявив міністр оборони України Рустем Умєров. Він каже, що у холодний період російсько-окупаційні війська знову атакуватимуть енергетичну інфраструктуру в Україні. 

Тим часом в Міністерстві енергетики України заявили, що підготували графіки відключень електроенергії. А втім, роблять це на всяк випадок, говорять у відомстві.

Водночас міністр енергетики України Герман Галущенко переконує: енергосистема буде готова для проходження прийдешнього зимового сезону і для цього є необхідні ресурси.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: