Ще 20 мозаїк у Львові ознакують спеціальною емблемою

photo_5372798908574586523_y (1)
Мозаїка на будівлі палацу спорту "Галичина". Фото: Роман Балук

У Львові ознакували «Блакитним щитом» мозаїчні твори на вулицях Медової Печери, 71, Промисловій, 39 та Керченській, 8. Ідеться про твори з переліку цінних об'єктів культурної спадщини.

Про це розповіла в.о. керівниці міського управління охорони історичного середовища Наталія Алєксєєва.

З її слів, впродовж кількох днів у місті мають ознакувати 20 мозаїчних творів. На решті мозаїк емблему «Блакитний щит» планують розмістити вкінці цього – на початку наступного року. Міжнародне ознакування підсилить інформування і власників будівель з панно, і громадськості загалом про цінність мозаїчних творів.

Посадовиця додала, що місто попереджає власників будівель з мозаїкою про проведення робіт з ознакування. Якщо мозаїчні твори розташовані в інтер’єрах приміщень – то потрібен дозвіл власників.

Знищення мозаїки у Львові - що відомо

Днями у Львові знищили 40-річну мозаїку, яка була під охороною. Ідеться про панно, на якому зображено фігури п’яти жінок, що символізують 5 материків та обмін інформацією в світі. Мазаїку створив український живописець і монументаліст із Львівщини Богдан Сойка.

Твір був у приміщенні і приватної власності, що на вул. Володимира Великого, 2. Місто написало заяву до правоохоронців.

Цінні мозаїки у Львові

Їх затвердила міська рада Львова 2019 року. Нині у перелікові є твори за 81 адресою. Поміж цим, власників будівель, де є такі панно, закликали посприяти збереженню цих творів.

Довідка

На емблемі «Блакитний щит», яку у Львові вже використовують, розміщено напис «Об’єкт культурної спадщини. Охороняється законом».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: