У Львові родичі захисників можуть скористалися тимчасовим безоплатним проживанням

630_360_1618910029-294
Фото ілюстративне: з відкритих джерел

Львові триває програма про надання тимчасового безкоштовного проживання військовим та їхнім рідним. які приїхали до Львова. За 4 місяці такою послугою скористалися 24 родичі захисників.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Там розповіли, що для отримання безкоштовного проживання потрібно звернутися до міського центру надання послуг учасникам бойових дій, що діє на вулиці Пекарській, 41.

Зокрема керівниця Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій Світлана Ткачук зазначила, що така програма діяла раніше, ще з 2018 року, а вже із серпня цього року її продовжили з урахуванням змін та нових викликів.

«Родини військових, які приїжджають доглядати за пораненими у госпіталі, не завжди знають, як і де можна поселитися. Тому згідно з домовленостями із хостелами, які розташовані поряд, ми можемо надати їм можливість безкоштовного проживання на час, потрібний для догляду за військовими. Також ми надаємо поселення, коли родина військового прибуває до Львова для участі в похованні своїх рідних, чи з метою медичного огляду за скеруванням у наші медичні заклади, чи з метою участі в урочистостях або відвідуванні Личаківського кладовища», – розповіла вона.

Крім того, за її словами, термін поселення залежить від події. Так, якщо участь в урочистостях – це один день, якщо медичний огляд – два дні, якщо догляд за хворими, які перебувають в госпіталях,  – то це залежить від потреби. Тому людина може перебувати там, скільки потрібно, маючи підтвердження від лікарів.

За яких умов можна скористалися тимчасовим безоплатним проживанням

Такою послугою можна скористатися, щоб:

  • пройти медичне обстеження за скеруванням медичного закладу (поселення передбачене до 2 діб; проте за потреби подальшого обстеження, проживання може бути продовжене за наявності документа, який підтверджує необхідність);
  • забезпечити догляд за пораненим, який перебуває на стаціонарному лікуванні в медичному закладі (поселення на термін, необхідний для забезпечення такого догляду, підтверджений документом медзакладу);
  • відвідати могили на Личаківському цвинтарі загиблих (померлих) захисників чи захисниць (поселення на 1 добу);
  • взяти участь в урочистостях та інших заходах, які відбуваються у Львівській громаді (поселення на 1 добу);
  • організувати участь у похованні загиблого (померлого) захисника чи захисниці (поселення до 3 діб).
  • У виняткових випадках поселення можливе для людей, які не є членами сімей захисників чи захисниць, але приїхали доглядати за пораненим під час його перебування на стаціонарному лікуванні, або щоби взяти участь у похованні захисника чи захисниці.

Контактні телефони центру на на вулиці Пекарській, 41: 032 254 61 16; +38 067 962 83 25.   

Нагадаємо,раніше ми повідомляли, що на Львівщині відкрили ще один ЦНАП за майже 4 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: