Авіакатастрофа в Броварах, в якій загинув міністр внутрішніх справ: ДБР завершило розслідування

photo_5350522532412899677_y-e1674040512555
Рятувальник розбирає завали на місці трагедії. 18 січня 2023 року. Фото: Володимир Зеленський/Telegram

Працівники Державного бюро розслідувань завершили розслідування щодо авіакатастрофи, яка сталася 18 січня у Броварах, що у Київській області. Нині підозрювані та їхні захисники, потерпілі та їхні представники зможуть ознайомитися з матеріалами справи, які далі будуть передані до суду.

Про це заявили у відомстві 27 листопада.

Раніше в цій справі підозри отримали:

  • начальник Управління авіації та авіаційного пошуку й рятування ДСНС Іван Коробка;
  • в.о. командира частини Володимир Леонов;
  • заступник командира з льотної підготовки Олег Іванов;
  • командир авіаційної ескадрильї Андрій Дворник;
  • начальник служби безпеки польотів САЗ ОРСЦЗ ДСНС із міста Ніжин Чернігівської області.

За даними слідства, зазначені посадовці допустили відверті порушення правил безпеки руху та експлуатації повітряного транспорту, що призвело до загибелі людей.

Що відомо про авіакатастрофу

Близько дев'ятої ранку у середу, 18 січня, у Броварах на Київщині поблизу дитячого садка та житлового будинку впав гвинтокрил. На борту перебували 9 осіб. 

Унаслідок катастрофи загинуло керівництво Міністерства внутрішніх справ. Міністр Денис Монастирський, державний секретар міністерства Юрій Лубкович та перший заступник міністра Євгеній Єнін. Вони прямували у відрядження в «гарячу» точку, де тривають бойові дії.

Повітряне судно найчастіше використовувало Міністерство внутрішніх справ для службових завдань, повідомили у Держслужбі із надзвичайних ситуацій.

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що про причини авіакатастрофи в Броварах говорити рано. Він пояснив, що є кілька факторів, через які може статися трагедія.

У Броварах в ліцеї №10 організували оперативний штаб, там можна отримати необхідну допомогу. На місці працюють медики, психологи, представники поліції, ДСНС, волонтери та всі екстрені служби. Людям надається необхідна допомога.

Після 15:40 у ДСНС заявили, що рятувальна операція завершилась. Загинули 14 осіб. Зокрема одна дитина. Поранення отримали 25 людей. У тому числі 11 неповнолітніх. Усіх госпіталізували.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: