Скільки ракет тримають у морі росіяни, — ЗСУ

ракета
Фото ілюстративне: відкритих джерел

У четвер, 30 листопада, російсько-окупаційні війська вивели у море п'ять бойових кораблів, серед яких є носії крилатих ракет «Калібр».

Про це повідомили у Військово-морських силах ЗСУ.

Де і скільки ракет у росіян

  • в Чорному морі є 3 ворожих кораблі які є носіями крилатих ракет «Калібр», загальний залп до 16 ракет.
  • в Азовському морі ворожі кораблі відсутні;
  • в Середземному морі є 2 ворожих кораблі.

Таким чином окупанти мають напоготові 16 ракет.


Як повідомили у Генеральному штабі ЗСУ вранці 29 листопада, минулої доби росіяни атакували керованою ракетою Х-31 та двома зенітними ракетами С-300. Вночі 30 листопада окупанти обстріляли Україну з С-300 та іранськими дронами-камікадзе. Повітряні сили збили 14 ударних безпілотників із 20. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки, триповерховий житловий будинок у місті Мирноград Донецької області та інша цивільна інфраструктура.

Росіяни, можливо, готують нові масовані атаки

Ймовірно, росіяни накопичують ракети, аби знову масовано атакувати Україну, вважають в Об'єднаному координаційному пресцентрі Сил оборони півдня. Його керівниця, Наталія Гуменюк, каже, що окупанти, можливо, економитимуть зброю, щоб обстрілювати, коли розпочнеться опалювальний сезон.

Те, що загарбники битимуть по енергетиці України, припускають британські розвідники: «Росія, ймовірно, зможе створити значні запаси крилатих ракет повітряного базування (КРВБ). Існує реальна можливість, що РФ знову зосередить цю зброю проти об’єктів української інфраструктури протягом зими».

Про це і заявив міністр оборони України Рустем Умєров. Він каже, що у холодний період російсько-окупаційні війська знову атакуватимуть енергетичну інфраструктуру в Україні. 

Тим часом в Міністерстві енергетики України заявили, що підготували графіки відключень електроенергії. А втім, роблять це на всяк випадок, говорять у відомстві.

Водночас міністр енергетики України Герман Галущенко переконує: енергосистема буде готова для проходження прийдешнього зимового сезону і для цього є необхідні ресурси.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: