Онлайн-карту понижених пішохідних переходів створили у Львові

бордюр
Фото ілюстративне, автор: Роман Балук

Відтепер наявність пониженого пішохідного переходу та заїздів-виїздів на магістральні вулиці можна переглянути онлайн на спеціальній карті.

Про це повідомили в управлінні вуличної інфраструктури Львівської міськраді.

Там розповіли, що карта доступна на Геопорталі міста. Її можна переглянути за посиланням тут.

«Наразі на карті відображено понад 2 тис. доступних для маломобільних людей переходів. Хоча таких місць у громаді облаштовано більше. Загалом, станом на кінець 2023 року, 92 % пішохідних переходів та заїздів-виїздів мають пониження. Тому мапу періодично оновлюватимемо та доповнюватимемо», – зазначив керівник управління вуличної інфраструктури ЛМР Павло Сирватка.

Нагадуємо, раніше ми повідомляли, що за минулий рік у Львові в 1237 місцях біля пішохідних переходів понизили бордюри.

Читайте також Чи стали львівські вулиці доступнішими у 2023 році

Довідка

У 2014 року, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив основні вимоги та ескізи типового вигляду понижень на пішохідних переходах у Львові, з метою забезпечення комплексного та якісного впровадження елементів доступності на пішохідних переходах для осіб з інвалідністю і маломобільних груп населення.

Рішення виконавчого комітету визначило основні вимоги до облаштування понижень тротуарів на пішохідних переходах та ескізи типового вигляду понижень на пішохідних переходах в умовах різної ширини тротуару.


Нагадаємо, що раніше в ІА Дивись.info в межах проєкту «Тест на (НЕ)доступність» перевіряли, наскільки деякі території Львова є пристосованими для людей маломобільних груп населення. Про те, чи інклюзивний простір біля Залізничного вокзалу у Львові - читайте та дивіться тут.

Інші випуски «Тест на (НЕ)доступність»:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: