Диригент зі Швеції управлятиме концертом у Львівському органному залі

У Львівському органному залі звучатиме легендарний «Реквієм» Вольфганга Амадея Моцарта. Найвідомішу месу у світі виконає Академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії, Львівський муніципальний хор «Гомін» та солісти під управлінням диригента зі Швеції Деніела Ханссона.

Про це йдеться в анонсі органного залу.

«Реквієм» Вольфганга Амадея Моцарта – останній твір великого композитора, не завершений автором й оповитий легендами. У своїй музиці Моцарт наповнив текст заупокійної меси емоціями, які вражають і сьогодні. «Реквієм» бореться з таємницею смерті: створений людиною на краю свідомості, він ніби відкриває перед слухачами подорож від непевності до надії.

Цей твір має особливе значення для Львова. 1826 року у греко-католицькому кафедральному соборі святого Юра у Львові відбувся концерт, на якому син Вольфганга Амадея, Франц Ксавер Моцарт виконав знаменитий батьківський «Реквієм».

У лютому 2024 року у Львівському органному залі «Реквієм» буде звучати в памʼять про всіх, хто загинув на російсько-українській війні. Виконавцями будуть Академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії, що знайшов прихисток у Львові з початку повномасштабного вторгнення, Львівський муніципальний хор «Гомін» та провідні львівські солісти органного залу.

За диригентським пультом цього вечора публіка побачить шведського диригента Деніела Ханссона, великого друга України, який вже багато років співпрацює з Львівським органним залом.

Деніел Ханссон – музичний директор Університету Мальме (Швеція) та художній керівник оркестру, хору та ансамблю SYD університету Мальме. Серед ансамблів, якими він диригував, є Філармонія Монте-Карло, Опера Манаус, Український фестивальний оркестр, Симфонічний оркестр Мальме та Хор Шведського радіо.

Це вже не перший візит диригента зі Швеції в Україну в часи повномасштабного вторгнення.

Раніше ми ділились переліком вистав у лютому у львівських театрах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: