Не проґавте грант: підбірка актуальних можливостей на Львівщині

Depositphotos_228884072_S
Фото: depositphotos.com.ua

Грантова підтримка надається українським підприємцям, які хочуть започаткувати або розвинути власну справу. Це безповоротна фінансова допомога для реалізації проєктів, що від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну здебільшого скеровується на мікро- малий та середній бізнес.

ІА Дивись.info розповідає, які нині є пропозиції для підприємців Львівщини.

Освітні проєкти для дітей та молоді

Громадські організації можуть отримати до 350 тисяч євро за проєкти, спрямовані на підтримку стійкості українського суспільства.

Ілюстративне фото. Джерело: invak

Теми:

  • Освіта та навчання (пріоритетні теми): «наздоганяюча» освіта для дітей та молоді (за можливості офлайн); підвищення добробуту вчителів та/або учнів;
  • Права жінок та дівчат (пріоритетні теми): Підтримка запобігання всім формам гендерно зумовленого та домашнього насильства;
  • Охорона навколишнього середовища (пріоритетні теми): наслідки війни для довкілля.

Умови

Пропозиції очікують від організацій громадського суспільства з підтвердженим досвідом реалізації проєктів з бюджетом від 100 тисяч євро та достатніми фінансовими можливостями, аби покрити частини витрат за проєктом.

Кожна організація повинна вказати власний обсяг фінансування, яке виділяють на запропонований проєкт (необхідне фінансування з боку організації становить 15% від загальної вартості, з яких щонайменше 7,5% має бути грошовим внеском, а решта може бути покрита внеском організації в натуральній формі).

Для організацій людей з інвалідністю необхідний загальний обсяг самофінансування становить 7,5%.

Заявки приймають до 20 лютого 2024 року на електронну адресу: [email protected].

Для ветеранів

Стартував конкурс для ветеранських організацій (центрів, хабів, фондів, асоціацій, просторів, спілок та об'єднань). Можна отримати понад мільйон гривень на реалізацію ініціатив.

Ілюстративне фото, Getty Images

Проєктні пропозиції для конкурсу мають передбачати змістовну діяльність організації за одним або кількома з тематичних пріоритетів цього конкурсу:

  • Реабілітація, фізична і ментальна, військовослужбовців, ветеранів і ветеранок, ефективна організація реабілітаційних процесів в громадах;
  • Правові, соціальні, психологічні, інформаційні сервіси для військовослужбовців, ветеранів, ветеранок та членів їх родин;
  • Сприяння реінтеграції та підготовка громад до повернення ветеранів та ветеранок;
  • Турбота про родини військовослужбовців, «тих, хто чекає», військовополонених, загиблих та зниклих без вісті;
  • Формування професійних та ефективних ветеранських осередків в громадах, націлених на якісні сервіси та просування дієвих рішень для ветеранської спільноти.

Заявки приймають до 11 березня 2024 року.

Читайте також: «У 14 одягнув берці та не знімав до 34», або Як двоє ветеранів допомагають побратимам адаптуватись до цивільного життя

Інтеграція дітей-ВПО

Організації із Львівської та Червоноградської громади мають змогу отримати до 50 тисяч доларів на програми, спрямовані на інтеграцію дітей, які стали вимушеними переселенцями через повномасштабне вторгнення РФ в Україну.

Ілюстративне фото, архів Дивись.info

Метою конкурсу проєктів є сприяння інтеграції дітей з числа ВПО в Україні шляхом зменшення їх вразливості і подолання наслідків вимушеного переміщення. 

Проєкт має подаватись від ініціативної групи та організації, спрямований на вирішення нагальної потреби дітей ВПО у громаді.

Приклади ідей активностей для громад:  

  • створення майданчиків для дітей з числа ВПО як місця спілкування, проведення майстер-класів, зустрічей та змістовного відпочинку; 
  • створення можливостей для неформальної освіти дітей, які б сприяли їх інтеграції у громади, які їх прийняли.
  • Психологічна підтримка дітей з числа ВПО, які постраждали внаслідок війни, в тому числі тривала психосоціальна підтримка.

Вимоги до заявників:

  • організація має здійснювати свою діяльність в одній з цільових громад. У Львівській області - це Червоноградська та Львівська.
  • фінансування надаватиметься лише українським громадським організаціям, які зареєстровані та здійснюють свою діяльність згідно з законодавством України.
  • ГО має мати статус неприбуткової.
  • ГО та її члени не можуть представляти або бути пов’язаними з будь-якою політичною партією, або з призначеними чи обраними посадовими особами органів влади.

Заявки приймають до 25 лютого 2024 року.

Як підприємцям не проґавити грант?

Керівниця відділу роботи із бізнесом «Інвест офісу», що діє у Львові, Олена Глинка, розповідала ІА Дивись.info про ключові правила написання та подачі заявки на грант.

Зокрема, бізнесменам варто звернути увагу не лише на чітке оформлення ідеї, а й коректність внесення даних, відсутність штрафів та судових впроваджень. Що ще варто знати — у матеріалі.

Головна світлина — depositphotos.com.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: