У Львові вперше покажуть виставу «Зерносховище», що визнана найкращою за період повномасштабної війни

Вперше у Львові на сцені Національного театру імені Марії Заньковецької 5 березня колектив Рівненського музично-драматичного театру гастролюватиме покаже виставу «Зерносховище».

Про це ІА Дивись.info повідомили в театрі імені Марії Заньковецької.

Там розповіли, що вистава здобула перемогу Всеукраїнського театрального фестивалю-премії «ГРА» 2022-2023 рр. одразу у чотирьох номінаціях. А саме: «Краща драматична вистава», «Краща режисерська робота (режисер Максим Голенко)», «Краща чоловіча роль (Марк Дробот за роль Книжника Мортка)», «Краще музичне рішення (гурт Веремія та Станіслав Лозовський)».

Вистава «Зерносховище» поставлена за однойменною п’єсою лауреатки Національної премії імені Т. Шевченка Наталки Ворожбит. У ній розгортаються події найстрашнішої трагедії усього українського народу ХХ ст., Голодомору. Тут зображені долі окремих людей, які кохають, заздрять, зраджують і просто хочуть бути щасливими. Тому вистава спонукає переосмислити не лише українську історію, але й нашу реальність.

«Ця історія поза часом – ні війна, ні «голод» не скінчилися. Вони, як і були 100 років тому, так і досі тривають. Тож не лише про «хліб», ця історія – про свободу. Коли впускаєш собі у хату когось незваного, не розуміючи, що з цього буває. Але ми з вами далі живемо і боремося – а значить надія є!», розповідає режисер Максим Голенко.

Фото з вистави: пресслужба театру
Фото з вистави: пресслужба театру

Вистава відзначається масовістю, у ній задіяний увесь акторський склад театру. Вікове обмеження – 16+.

Постановники: режисер – Максим Голенко, художниця – Юлія Заулична, балетмейстер – Олексій Бусько, композитор – Дмитро Данов, продюсер – народний артист України, лауреат Національної премії імені Т. Шевченка Володимир Петрів, музичне і звукове оформлення – заслужений артист України Станіслав Лозовський, тріо «Веремія».

Режисер Максим Голенко та художниця Юлія Заулична, зокрема, за цю виставу номіновані на цьогорічну Національну премію імені Т. Шевченка. Результати її будуть відомі 9 березня.

Квитки можна придбати тут.


До речі, на ІА Дивись.info  ми готуємо добірки вистав, які можна переглянути у львівських театрах. Про вистави березня читайте тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: