Куди піти у Львові: підбірка культурних подій з 16 по 23 березня

ІА Дивись.іnfo кожної п'ятниці складає добірку цікавих подій, які можна відвідати у Львові. Цього разу пропонуємо культурні заходи, що відбудуться з 16 по 23 березня в різних локація міста.

Superhumans про силу книжок. Зустріч із військовим Сергієм Жуковським.

16 березня відбудеться перша книжкова подія циклу зустрічей із героями центру Superhumans, що займається протезуванням, реабілітацією та психологічною підтримкою постраждалих від війни. І першим гостем проєкту буде військовий Сергій Жуковський.

За словами організаторів, Сергій Жуковський любить читати та радо розповість маленьким та великим читачами про свої улюблені дитячі книжки, зокрема про українську народну казку «Кривенька качечка». Він також поділиться історіями зі свого військового досвіду та про основи екологічної комунікації з ветеранами, що мають ампутації та протезування. Адже військовий втратив дві верхні кінцівки та має два міоелектричних протези.

Подія є спільним проєктом «Видавництва Старого Лева» та Superhumans Center.Superhumans Center – сучасний центр протезування, реконструктивної хірургії, реабілітації та психологічної підтримки постраждалих від війни дорослих і дітей. Безкоштовно надає медичні послуги із протезування, реабілітації, реконструктивної хірургії та лікування ПТСР.

Коли та де: 16 березня о 14:00 год у Книгарні-кав’ярні Старого Лева (Львів, вул. Галицька, 17).

Лекція «Автопортрети українок: ідентифікація і сенси»

 У межах програми року «У пошуках гармонії: з мистецтвом крізь війну» у Палаці Потоцьких відбуваються щомісячні «Зустрічі з друзями Галереї». Третім гостем стане мистецтвознавиця, перекладачка та есеїстка Діана Клочко.

Діана Клочко розповість про роботу над книгою «Автопортрети тринадцяти українок», що вийшла друком минулого року у видавництві Komubook, а також прочитає лекцію про твори жінок різного етнічного походження, які створювали автопортрети в Україні. Різний вік, настрої, сенси – на зустрічі відвідувачі зможуть поставити запитання, зокрема і про жіночі автопортрети зі збірки Львівської національної галереї мистецтв імені Б.Г. Возницького.

Для кого: відвідувачів різних вікових категорій. Вартість лекції за ціною вхідного квитка: для дорослих: 150 грн; для студентів: 100 грн; для дітей та пенсіонерів: 80 грн.

Коли та де: 16 березня 2024 року, з 14:00 до 15:30 год у дзеркальній залі відділу «Палац Потоцьких».

Виставка колажів мисткині Осінньої та майстер-клас із колажу

В URBAN бібліотеці відбудеться експозиція колажів мисткині Осінньої та майстер-клас з колажу. Організатори - Мандрівна Майстерня Безхвостих Мавп.

Організатори запрошують до: рефлексивного пізнавання мистецького розмаїття, творчої, споглядальної рекреації, знайомства з майстернею та Осінньою, творення свого колажу.

Вхід за попередньою реєстрацією тут.

Участь у майстер-класі - донат від 100 грн на тепловізійний дрон для 3-ої штурмової бригади.

Коли та де: 16 березня о 16:00 год, URBAN бібліотека, вул Устияновича 4.

Закликаємо весну. Веснянки з Діаною Горбань

У Домі Франка запрошують відкрити для себе весняні співанки та весняне звучання. Зокрема, поділиться з відвідувачами, як колись українці закликали весну, акторка та працівниця Дому Франка Діана Горбань.

Майстерня складатиметься із співочо-звукового та акторського тренінгу. Тому організатори просять бути у зручному одязі, аби було легко рухатися.

Вхід за реєстрацією тут. Подія благодійна: внесок від 200 грн на дрони для морпіхів херсонського напряму — готівкою на місці або онлайн на монобанку.

Коли та де: 17 березня о 14:00 год, вул. Івана Франка, 150.

Виставковий проєкт «Тут був мій дім»

«Тут був мій дім» — це виставка з найбільшої колекції панорамних фото війни проєкту «360war.in.ua». Її вперше покажуть у Львові.

Команда проєкту:

  • Автор проєкту 360war – Тарас Волянюк
  • Фотограф проєкту 360war – Дмитро Малишев
  • Кураторка виставкового проєкту – Ангеліна Єфименко
  • Менеджерки виставкового проєкту – Оля Смульська, Марія Подойнікова
  • Дизайнери виставкового проєкту – Анна Леонченко, Сергій Гуменюк
  • Монтаж VR-відео – Денис Стегній
  • Головна редакторка проєкту 360war – Ірина Клачек
  • Монтаж виставкового проєкту – Сергій Столярук

Виставковий проєкт експонують за підтримки команди Порохової Вежі – Анастасія Приступа, Юрій Масловський. Виставка буде доступною для перегляду: з 19 березня до 17 квітня. Розклад: з вівторка до неділі з 12:00 по 20:00.
Вхід на відкриття безкоштовний, а в інші дні — за внесок від 200 гривень для подальшого розвитку проєкту.

Коли та де: відкриття 19 березня в Пороховій Вежі за адресою вулиці Підвальна, 4.

Показ фільму «Плетений чоловік»

18 березня в Палаці Хоткевича відбудеться показ фольк-горору Робіна Гарді «Плетений чоловік». У кінострічці розповідається про те, як інспектор поліції прибув на віддалений острів, щоб розслідувати зникнення дівчинки. Водночас усі місцеві мешканці вперше про неї чують. Та перш ніж повірити в те, що дівчинки ніколи не існувало, розслідувач звертає увагу на дивний язичницький культ острів’ян.

Країна: Велика Британія, 1973 р. Хронометраж: 94 хв.. Жанр: горор, детектив. Режисер: Робін Гарді
У ролях: Едвард Вудворд, Крістофер Лі, Даян Чіленто, Брітт Екланд.

Вхід вільний за попередньою реєстрацією тут.

Коли та де: 18 березня о 18:00 год у Палаці Гната Хоткевича.

Благодійний вечір поезії та музики «Весняний світогляд»

До Міжнародного дня поезії в Домі Франка відбудеться поетично-музичний вечір «Весняний світогляд». У ньому візьмуть участь: Олександра Пуляєва, Вікторка Тітарова, Євген Кириленко, Тетяна Оберишин, Дарина Пазенко, Діана Анджейчик, Олена Строганова, Сашко Обрій, Марта Лесів, Олена Зелізна, Адам Лозинський, Олег Клюфас. Приходьте набуватися разом.

СвітОгляд — проєкт мистецької спільноти Львова, який утворився влітку 2022-го року з метою підтримки, висвітлення та популяризації представників української культури: поетів, письменників, музикантів та художників. 

Вартість: вхідний квиток у музей та донат на підтримку проєкту Віднови для захисників від Креативної Резиденції МС6.

Благодійний вечір поезії та музики проходитиме у рамках Національного тижня читання поезії від Українського інституту книги.

Коли та де: 21 березня о 18:00 год. за адресою вул. Івана Франка, 150.

Лекція Богдана Шумиловача та Юрка Вовкогона «Візуальні та аудіальні ландшафти війни»

У Палаці Хоткевича відбудеться лекція «Візуальні та аудіальні ландшафти війни». Її проведуть Богдан Шумилович та Юрко Вовкогон.

Юрко Вовкогон - менеджер культури, ветеран російсько-української війни;
Богдан Шумилович - доцент кафедри культурології УКУ, дослідник Центру міської історії.

На лекції спробують відповісти та подумати на наступні питання: як розповісти про досвід війни?; Не просто переказати події, а передати відчуття?; Чи стане мистецтво цією мовою і чи захоче нею хтось говорити?.

 Вхід вільний за попередньою реєстрацією тут. Подія відбувається в рамках просвітницької ініціативи «Штука в Палаці Хоткевича». 

Коли та де: 22 березня о 19:00 год в Палаці Хоткевича (вул. Кушевича 1).

Лекція про український андеґраунд 90-х.

У межах циклу лекцій про український андеґраунд 90-х. в Театрі Ляльок поговорять про Олександра Юрченка, який є один з найбільш відомих представників незалежної київської музичної сцени 90-х, як і найбільш загадкова її фігура. Лекцію проведе Влад Яковлєв – ковельський музикант, дослідник українського андеграунду 90-х, колекціонер касетних видань, засновник касетного лейбла Bloomed In September Tapes.

Музикант брав у таких культових гуртах як Yarn та Blemish, записав зі Світланою Няньо одну з перлин 90-х альбом «Знаєш Як? Розкажи», створював аранжування для альбому Каті Chilly «Сон», спільно з Леонідом Бєлєєм створив проєкт «Маленькі Звірята Суфіни». Окрім того, Олександр створював власні інструменти, на одному з яких у 1994 році він записав симфонію «Лічи До Ста».

На події будуть представлені речі з архіву музиканта, рідкісні фотографії та матеріали, а також маловідомі факти з життя музиканта.

Квитки — 100 грн за посиланням тут.

Коли та де: 23 березня 18:00 год у нижньому залі в Театру Ляльок (пл. Данила Галицького, 1).


До слова, ІА Дивись.іnfo також готує підбірки фільмівкнижок та вистав у львівських театрах, їх можна переглянути на нашому сайті в розділі «культура».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: