На пандуси та підйомники у будинках Львова виділили майже 16 мільйонів гривень

жінка на кріслі колісному на пандусі
Ілюстративне фото. Джерело: depositphotos.com.ua

У Львові облаштують близько пів сотні підйомників у багатоповерхівках, а також встановлять пандуси.

Про це повідомила радниця міського голови з питань доступності Ірина Маруняк.

З її слів, у мерії передбачили близько 13 млн грн, за які облаштують орієнтовно 45 підйомників.

«Також 2 млн 861 тис. грн передбачили для встановлення пандусів у будинках. Закладені кошти і на пониження бордюрів», — сказала вона.

Станом на сьогодні в місті вже облаштовано 1700 локацій з пониженими бордюрами, а в планах ще зробити 811 локацій, додала посадовиця.

У Львові вже 5 років діє Програма забезпечення доступності житлових приміщень осіб з інвалідністю у кріслах колісних та осіб з інвалідністю 1 групи з порушенням зору. Завдяки ній у місті вже встановлено 53 пандуси, 44 підйомники і придбано 2 сходолази.

Їх загальна вартість - 18,5 млн грн.

Інклюзивність у Львові

Напередодні у міській раді вирішили, що у Львові зроблять доступнішими площу Двірцеву та будівлю головного залізничного вокзалу. Тут буде пандус, а також встановлять інформаційні стенди/вказівники.

За даними управління соцзахисту Львівської міської ради, 5,6% жителів Львівської громади (47500 осіб) офіційно є особами з інвалідністю. Окрім цього, у місті лікується багато військових, які потребують безбар’єрного середовища і які не входять в цю офіційну статистику. Через війну, розпочату Росією, кількість людей, для яких важливо мати доступне середовище, щодня збільшується.


ІА Дивись.info в межах проєкту «Тест на (НЕ)доступність» перевіряли, наскільки деякі території Львова та околиць є пристосованими для людей маломобільних груп населення. Так, нам вдалося перевірити на доступність простір біля Залізничного вокзалувулицю Медової Печери, 1, у Сихівському районі та Наварії.

Крім того, чи стали львівські вулиці доступнішими у 2023 році - читайте у нашому матеріалі.

Головне фото: depositphotos.com.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: