Львівські лікарі стажувалися в одній з провідних лікарень у Європі

фото: з відкритих джерел

Львівські лікарі перебирали досвід Сектору рідкісних захворювань голови і шиї клініки Necker-Enfants Malades.

Про це повідомляє ЛОВА.

Щелепно-лицева хірургиня Христина Погранична з командою лікарів Центру дитячої медицини, лікарні «ОХМАТДИТ» повернулися зі стажування у Парижі. Богдан Мальований, Володимир Міщук, Галина Пришляк стажувалися у спеціальному Секторі рідкісних захворювань голови і шиї під керівництвом хірурга, професора Паризького університету Романа Хонсарі, з яким минулого року оперували складні випадки у Львові. 

Це рідкісна нагода побачити унікальні вроджені вади обличчя і ознайомитися з сучасними протоколами їх лікування. Адже в Клініці застосовують найновіші технологічні рішення, щоб відновити обличчя дітям із найважчими вадами, розробляють інноваційні інструменти у краніофаціальній реконструкції. 

Свого часу у клініці працювали видатні лікарі Жан Гамбургер, який здійснив першу в світі трансплантацію нирки, Жером Лежен, який відкрив трисомію 21 хромосоми, Рене Ланнек, який винайшов стетоскоп, медичні генетики Моріс Ламі та Жан Фрезаль.

«Саме тут сконцентрований найбільший у Європі досвід і ціла школа з хірургії рідкісних вад обличчя. Французький досвід у хірургії обличчя у дітей – просто колосальний, сюди на лікування їдуть діти з Європи, Африки і Азії, для французьких колег виправлення рідкісних вад обличчя – відшліфований процес на всіх етапах, тож це було навчання у найкращих. Ортогнатична хірургія дає можливість відновити ідеальну анатомію лицевого скелету, виправити вроджені і набуті вади кісток обличчя за допомогою правильного комп’ютерного планування з використанням 3D-моделей – фактично хірургам доводиться скласти обличчя, як кубики лего. В Україні зараз є дуже багато пацієнтів, які потребують таких втручань, більшість з них пов’язані з вродженими синдромами», – розповідають у «ОХМАТДИТі».

«Синдроми Крузона, Аперта, Тріччера-Колінза та інші – такі рутинні пацієнти в клініці Necker. В Україні є чимало пацієнтів з такими синдромами, тож будемо продовжувати розвивати цей напрямок і надавати нашим діткам усю найсучаснішу допомогу в Україні, вже скоро проведемо перші такі операції у нашому Центрі у Львові», – розповідає Христина Погранична.

Також хірурги обох країн працювали разом над пластикою розщілин губи і піднебіння, первинною пластикою носа.  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: