Стус надає росіянам стусанів: в Україні представили новий FPV-дрон

FPV-дрон Стус
Фото: Ярослав Ажнюк

Цьогоріч український бізнесмен Ярослав Ажнюк, який є головою правління компанії Petcube та співзасновником Fuelfinance, виступив із новим проєктом під назвою Odd Systems. Ця компанія спеціалізується на виробництві спортивних FPV-квадрокоптерів та їх компонентів. Ярослав реалізує цей проєкт разом із своїми друзями та партнерами з Petcube.

Про це Ярослав Ажнюк повідомив на своїй сторінці у Facebook.

21 березня, був представлений перший FPV-дрон у їхньому асортименті — «Стус-7». Підприємець повідомив, що й наступні продукти отримають назви на честь «шістдесятників» та «Розстріляного Відродження».

Вартість квадрокоптера складатиме 12000 грн без батареї, 14000 грн - з батареєю на 8000 mAh.

Також бізнесмен запропонував аудиторії подумати про назву для тепловізорів:

«Знаю, що багато людей випробували їх і чекають ASAP на теплові камери. Перша партія уже в дорозі, але попит величезний і значно перевищує наш поточний доступ до капіталу для закупівель. Так що, якщо хочете допомогти — ми будемо вдячні за вашу підтримку, яку можемо винагородити відсотками, хорошими словами та яскравими відео».

Нагадуємо, українські розробники показали можливості першого вітчизняного FPV-дрона з оптоволокном. Дивіться відео.


FPV-дрон — вид безпілотників, керування якими здійснюється за допомогою FPV-пілотування. Це один із напрямів аматорського авіамоделізму, в якому пілот керує моделлю, спостерігаючи зображення, що передається з камери моделі, у спеціальних відеоокулярах або на моніторі.

У військовому сенсі під цим терміном зазвичай мають на увазі швидкісні FPV-квадрокоптери, перетворені на дрони-камікадзе або дрони-бомбардувальники, шляхом встановлення бойової частини або пристрою для скидання боєприпасів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: