У Львові в Мистецькій Бібліотеці відкриють виставку фотокниг Dummy Award

В Мистецькій Бібліотеці 2 квітня відбудеться відкриття виставки фотокниг Dummy Award, які увійшли в короткий список міжнародного конкурсу у 2023 році.

Про це ІА Дивись.info повідомили в Мистецькій Бібліотеці.

Там розповіли, що цього року останньою зупинкою для туру Dummy Award 23 стала Мистецька Бібліотека.

Виставку фотокнижок організовують в партнерстві з Kassel Fotobook Festival та видавництвом ist publishing. Подія висвітлює інноваційні та креативні практики у сфері фотокниг.

За словами організаторів, Dummy Award — це міжнародний конкурс на найкращий неопублікований макет фотокниги року. З 2010 року в конкурсі беруть участь фотографи з усього світу.

 «За цей період було надіслано більш ніж тисячу макетів фотокниг з усього світу; сотні книг, які увійшли до короткого списку, були представлені на міжнародних виставках на різноманітних фотозаходах, фестивалях і виставкових майданчиках. Фотографи-учасники змогли розширити свої мережі за допомогою галерей, видавництв і фестивалів, знайшовши можливість представити свої книжки світовій аудиторії», — зазначають в Мистецькій Бібліотеці.

Виставку можна буде переглянути безкоштовно в експозиційній залі Мистецької Бібліотеки.


Мистецька Бібліотека - це новий простір артпростір від Львівської муніципальної бібліотеки, який відкрили в листопаді 2023 року. Вона розташована на вулиці Шота Руставелі, 8, на першому поверсі будівлі, яку збудували на початку ХХ сторіччя (у 1905-1906 роках) та має особливості архітектури сецесійного стилю. 

Колекція бібліотеки складається з різноманітних видань. Зокрема серед них профільними є мистецькі альбоми, фотобуки, артбуки та книги українською, англійською, німецькою та іншими мовами. Для того, щоби сформувати первинний фонд, книжки отримували зі всієї України та з-за кордону.  Сьогодні Мистецька Бібліотека продовжує працювати над формуванням колекції та приймає мистецьку і художню літературу усіма мовами, крім російської.

В Національний тиждень читання поезії ІА Дивись.info разом з Мистецькою Бібліотекою підготували перелік збірок віршів, які можна прочитати там.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: