У школі біля Львова відкрили STEM-простір

У Винниківській школі відкрили унікальний STEM-простір
У Винниківській школі відкрили унікальний STEM-простір/Львівська ОВА

У Винниківській санаторній школі, що у Винниках, запрацював STEM-простір. Керівником цього проєкту є популяризатор науки Сергій Биченко.

Про це повідомили у департаменті освіти і науки Львівської обласної військової адміністрації.

Експонати STEM-центру робили власноруч учні 7 і 8 класів Владислав Капустинський, Ростислав Барабаш, Юрій Казміжевський і Владислав Качмар.

Діти спочатку розробляли ідею й вивчали теоретичні питання, далі створювали макети або прототипи, а також розраховували економічну складову своєї розробки. Потім виїздили в будівельний гіпермаркет, де добирали матеріали для своїх розробок. Завершальним етапом був саме процес створення експонатів. Останнім випробуванням для хлопців стала презентація експонатів на урочистому відкритті.

STEM-центр розміщений у невеликому підвальному приміщенні шкільного укриття. Там є чимало експонатів, однак найцікавішими для відвідувачів стали ті, з якими можна було працювати практично. Наприклад, усіх охочі могли спробувати, як працює стілець йога, учні пропонували зав’язати шнурівки за допомогою пласкогубців, дослідили, скільки цукру міститься в улюблених напоях, як працює маятник Ньютона та ліхтарі, дія яких базується на випромінюванні світла в невидимому для людського ока, діапазоні.

Наукові ліцеї на Львівщині

В регіоні готують до переформатування у наукові ліцеї заклади у Львові, Сокалі та Бориславі. Тут школярі зможуть опановувати інформаційні технології, робототехніку, біотехнологію та фундаментальні науки.

Для того, аби школи перетворити у такі наукові ліцеї, необхідна матеріально-технічна база та підготовка педагогічного персоналу.

У листопаді торік Львівська обласна рада прийняла рішення переформатувати дві санаторні школи області на наукові ліцеї, зокрема, Винниківську санаторну школу та Львівську санаторну школу ім. Б.-І. Антонича (тепер – Львівський науковий ліцей ім. Б.-І. Антонича).

Як зазначив Олег Паска, який очолює департамент, упродовж наступних п’яти років (до 2027 року), учнів санаторних шкіл поступово переведуть в заклади загальної середньої освіти за місцем проживання, а в наукових ліцеях навчатимуться учні, які здобуватимуть профільну освіту. Працівники санаторних шкіл, в тому числі медичний персонал, залишаються працювати.

Вас може зацікавити: «Будемо друзями», або Коли українських школярів навчатимуть роботи

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: