Генштаб: Окупанти штурмують на Покровському напрямку, ЗСУ знищили вже більше 525 тис російських вояк

448370239_811701327809614_3594953068374164019_n
Фото: Генштаб ЗСУ

Минулої доби, 14 червня, на фронті відбулось 81 бойове зіткнення. Збройні сили України продовжують відбивати російські атаки та завдавати ворогові втрат.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Російські атаки по Україні

Протягом доби росіяни завдали по території України шість ракетних ударів із застосуванням 17 ракет. Крім того, зафіксовано 38 авіаударів із використанням 57 КАБів. Задіяв 490 дронів-камікадзе. Разом з тим, окупанти здійснили понад 3000 обстрілів по позиціях українських військ та населених пунктах із використанням різних типів зброї.

Яка ситуація на фронті

На Харківському напрямку російські окупанти три рази за підтримки авіації намагалися штурмувати позиції українських підрозділів в районах Вовчанська та Тихого. Усі ворожі атаки відбито.

Десять бойових зіткнень з окупантами відбулося на Куп’янському напрямку. Росіяни намагалися покращити тактичне положення в районах населених пунктів Петропавлівка, Синьківка та Піщане. Неподалік Синьківки всі штурми окупантів відбито, у районах Петропавлівки і Піщаного ще тривають бої.

На Лиманському напрямку за день російські війська дев’ять разів атакували українські позиції в районах Греківки, Тернів і Невського. Ситуація контрольована – чотири боєзіткнення завершились, а п’ять – ще продовжуються.

На Краматорському напрямку активність окупантів в районі Андріївки успіху не мала.

Інтенсивно атакує ворог українських захисників на Покровському напрямку. Тут, впродовж дня, росіяни здійснили 29 штурмових та наступальних дій. Найбільша активність російських окупантів зберігається  в районі  Новоолександрівки, Сокола і Новопокровського. Загалом, 17 атак на напрямку українські захисники вже відбили, ще 12 боєзіткнень – тривають. Ситуація складна, проте контрольована Силами оборони. Українські воїни докладають зусиль для недопущення просування противника в глибину української території. За наявною на цей час інформацією, сьогодні втрати росіян на даному напрямку склали 263 особи вбитими та пораненими. До того ж, декілька окупантів здалися в полон. Знищено один танк, три артилерійських системи, вісім автомобілів та п’ять бойових броньованих машин. Окрім того, два автомобіля, п’ять ББМ, два танки і три ворожих гармати було пошкоджено.

На Курахівському напрямку на цей час доби нараховується 20 бойових зіткнень. Загарбники зберігають високу активність, намагаючись просунутися в районах населених пунктів Красногорівка, Парасковіївка та Костянтинівка. Підрозділи Сил оборони відбили 16 атак противника, чотири - ще тривають. 

На інших напрямках без особливих змін - ворог успіху не мав, втрат українських територій та позицій не допущено.

Втрати ворога

Сили оборони з початку поточної доби уразили 15 районів зосередження особового складу росіян, три засоби ППО, три артилерійських засоби, два склади боєприпасів та ще один важливий об’єкт окупантів.

За даними Генштабу, минулої доби ЗСУ знищили 1 090 загарбників, а від початку повномасштабного вторгнення росіян - щонайменше 525 тисяч 150 окупантів.

Окрім цього, Сили оборони ліквідовують техніку росіян. Від початку повномасштабного вторгнення і станом на 15 червня знищено ще:

  • танків ‒ 7956 (+20 одиниць за добу) од,
  • бойових броньованих машин ‒ 15263 (+29) од,
  • артилерійських систем –  13855 (+37) од,
  • РСЗВ – 1103 (+2) од,
  • засоби ППО ‒ 853 (+4) од,
  • літаків – 359 (+0) од,
  • гелікоптерів – 326 (+0) од,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 11148 (+51),
  • крилаті ракети ‒ 2293 (+7),
  • кораблі /катери ‒ 28 (+0) од,
  • підводні човни - 1 (+0) од,
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 18911 (+57) од,
  • спеціальна техніка ‒ 2322 (+12)

Нагадаємо, що Німеччина оголосила про новий пакет допомоги Україні

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: