Як працюватимуть додаткові центри вакцинації у Львові

IMG_5342

У Львові із суботи почнуть працювати ще два додаткові центри вакцинації: в ТРЦ Forum Lviv та Центрі Довженка.

У Львові із суботи почнуть працювати ще два додаткові центри вакцинації — в ТРЦ Forum Lviv та Центрі Довженка.

Як розповіли у мерії, центри працюватимуть щовихідних.

«Вже з цієї суботи по вихідних почнуть працювати ще два додаткових центри вакцинації. Вони будуть відкриті в двох районах: в центрі міста, в ТРЦ Forum Lviv, та в Сихівському районі, в Центрі Довженка. Окрім того за підтримки ІТ Кластеру продовжує функціонувати центр вакцинації на стадіоні «Арена Львів».

Всі, хто має підписану декларацію з сімейним лікарем, матимуть змогу прийти і провакцинуватись в Центр Довженка. Там буде працювати 4 бригади. В Forum Lviv можуть приходити ті, хто зареєстрований в додатку «Дія». На «Арену Львів» можуть прийти ті, хто також зареєстрований в «Дії» та був окремо попереджений телефоном, для зручності медичних бригад і щоб можна було пропорційно розподілити всіх бажаючих впродовж дня», – розповів перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Він додав, що вакцинація у Львові здійснюється трьома вакцинами: в центрах вакцинації щеплення проводять препаратом CoronaVac, освітян на стаціонарних пунктах вакцинують Pfizer і також надійшла вакцина AstraZeneca для другої дози щеплення тим, хто вже отримав першу дозу.

«Станом на сьогодні ми провакцинували більше 50 тисяч мешканців Львова,  другою дозою майже 3 тисячі. Звичайно що це мала кількість населення, тому зараз ми стараємось розгорнути більше локацій для проведення вакцинації. У Львові сформовано 38 бригад, з яких 17 мобільних і 19 стаціонарних.

У центрі вакцинації на Сихові будемо робити щеплення вакциною CoronaVac всім бажаючим, а не лише тим, хто реєструвався в додатку «Дія». Pfizerом будемо вакцинувати освітян, які працюватимуть в приймальних комісіях. Якщо буде друга партія цієї вакцини, то продовжимо вакцинацію освітян, а також працівників органів виконавчої влади, судів і тих оіб, які не були вакциновані на першому та другому етапах». Ще є  вакцина AstraZeneca, яка найшла для другої дози», – уточнила начальниця управління охорони здоров‘я ЛМР Леся Кобецька.

За її словами, було кілька випадків ускладнень після вакцинації.

«Це був анафілактичний шок. Цим пацієнтам була надана медична допомога. Вони були госпіталізовані в ЛШМД і виписані у той же день. Один випадок був після вакцинації Pfizerом а інший CoronaVacом», - розповіла Леся Кобецька.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: