Запобігти прориву з боку Білорусі: мешканців Львівщини закликають записуватись в тероборону

DJI_0084

На Львівщині підсилюють підрозділи тероборони. Зокрема йдеться про місто Львів.

Про це під час брифінгу у п'ятницю, 25 лютого розповів голова ЛОДА Максим Козицький.

«Ми підсилюємо тероборону. На даний момент працюємо над організацією тероборони саме міста Львова, щоб у разі прориву противника з боку Білорусі розташувати підрозділ на оборонних рубежах. Над цим зараз працює штаб тероборони разом з Академією сухопутних військ, розвідкою, добровольцями. На даний момент такої загрози немає, але ми маємо бути готові до такого розвитку події. Тому запрошуємо записуватися до підрозділів тероборони», - заявив Максим Козицький.

За його словами, зараз до тероборони намагаються записувати цілими групами.

«Люди складають списки, формують групи і хочуть цими групами записуватися в тероборону.

Максим Козицький також попередив, шо впродовж дня на Львівщині можуть лунати сирени оповіщення, бо об’єкти критичної інфраструктури області можуть піддатися удару.

«Над Львівщиною є безпілотники та розвідувальні апарати. Ми розуміємо, що якщо вони нависають над нами, то ми можемо віддатися атаці з повітря. З цим повязані сигнали повітрної тривоги», - пояснив голова ЛОДА.

Для допомоги біженцям розгорнутий центр на арені «Львів», також створено 7 центрі гуманітарної допомоги.

«На вулиці Франка 156 у Львові розгорнутий центр для навчання парамедиків. Кожного хто хотів би надавати першу медичну допомогу запрошую до проходження навчання. Також потребується допомога волонтерів і благодійників для забезпечення тимчасово переміщених осіб всім необхідним, зокрема матрасами і ковдрами», - розповів Максим Козицький.

За його словами, на Львівщині уже розселені понад 230 осіб.

«На Львівщину прямує автобус з Сєвєродонецька в якому 41 дитина. Ми розгортаємо понад 10 тисяч місць у школах та інших приміщеннях. Зараз проблем з розміщенням біженців на Львівщині немає», - розповів голова ЛОДА.

Натомість є великі черги на пунктах пропуску.

«Є напруження на пунктах пропуску. Як відомо оголошено мобілізацію, якій підлягають чоловіки від 18 до 60 років. На пунктах пропуску з такими людьми працює поліція діалогу, прикордонники та волонтери. Намагаємося зняти це напруження», - розповів Максим Козицький.

Він додав, що до правоохоронців надходить багато повідомлень від мешканців щодо підозрілих осіб і переміщення автомобілів. Всі повідомлення перевіряються.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: