Путін не збирається закінчувати війну - він планує піти далі на Європу, - Зеленський

f37b3da9502a4d92c52ff40c8b05e1e6

У планах президента Росії Володимира Путіна – не лише захопити Україну, а й країни Балтії, а також встановити контроль над іншими країнами в Європі, як це свого часу робив Радянський Союз. І на переговорах російська сторона спеціально висуває такі вимоги, щоб Україна точно від них відмовилася і щоб у Кремля було виправдання, що, мовляв, Київ не захотів. Це все може призвести до початку Третьої світової війни.

Про це президент України Володимир Зеленський сказав в інтерв'ю суспільним мовникам, яке 21 березня показали в ефірі українських телеканалів, повідомляє ТСН.

"Це значить, що все ж таки він (Путін - ред.) і не збирався закінчувати цю війну, що в його планах Україна - це як проміжок до того результату, про який він говорив, щоб піти далі на Європу. Перш за все балтійські країни - ті країни, які входили до Радянського Союзу, а також інші країни, в яких була радянська армія, де Радянський Союз мав вплив. Я це говорив і нашим партнерам, і пану Шольцу (канцлеру Німеччини - ред.) говорив, що ви можете отримати на кордонах російських військових, якщо вони підуть. Але ми точно розуміємо, що це точно Третя світова війна тоді", - сказав Зеленський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: