Донецькі інваліди отримали новенький автобус (фоторепортаж, відео)

Сьогодні, 27 лютого, голова Львівської ОДА Олег Синютка передав спеціалізований автобус, виготовлений ВАТ «Укравтобуспром», представникам Донецької обласної організації інвалідів.

Про це повідомив кореспондент Дивись.Інфо з місця події.  

«Такий транспорт дуже важливий для кожного міста. Але скільки проблем нас чекає попереду?!», – каже голова Красноармійської районної організації інвалідів Сахарова Катерина Михайлівна.

Є певні труднощі: де брати кошти на пальне та кошти на заробітну плату водієві автобуса.

DSC_8980 DSC_8988

Вартість автобуса становить 980 тис. грн., його виготовили за бюджетні кошти. Транспортний засіб адаптований для перевезення інвалідів-візочників, а також групи осіб з особливими потребами. Окрім цього, автобус може перевозити й школярів.

За словами Олега Синютки, на сьогодні це взірцевий транспортний засіб, який допоможе людям з особливими потребами відчувати себе комфортно.

«Надзвичайно важливо, що автобус, який зроблений на західній Україні допомагатиме людям, які живуть на Сході. Це вкотре доводить, що українці сьогодні єдині у прагненні до волі та добробуту», - сказав очільник Львівщини.

Також представники організації інвалідів з Краматорська перед врученням автобуса зустрілися з керівником області та висловили прохання про сприяння та підтримку.

Довідка:

Автобуси ІІ-го (міжміські) та ІІІ-го (далекого прямування) класів ТУР А407 виробництва ВАТ «Укравтобуспром» розпочав випускати у 2012 р.

Попри кращу паливну економічність (нормативно на 2 л/100 км у порівнянні з існуючими аналогами в Україні) ТУР А407 вигідно відрізняється також збільшеною кількістю пасажирських сидінь – до 33, більш ніж вдвічі збільшеним (у порівнянні до аналогів Еталон А079.24, Богдан, А092/093, ЗАЗ 07А) об’ємом багажників – 4 м3 (плюс багажні полиці у салоні).

У варіанті ІІ-класу – включно з дозволеними стоячими пасажирами загальна пасажиромісткість – 40 осіб. Запасне колесо для зручності переміщено з-під днища кузова у технологічний бічний відсік (спільно з інструментальним ящиком). Автономна система (WEBASTO) обігріву салону (конверторного або вентиляційно-радіаторного типу), включно передпусковий прогрів двигуна – серійно.

 

Вже сьогодні гості з Донецька відправляються цим автобусом додому. При потребі готові надавати його військовослужбовцям, що воюють на Сході.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: