Діти постраждалих учасників АТО побували на екскурсії в аптеці

17 березня працівниками відділу соціальної роботи Залізничного району Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було організовано інтерактивну екскурсію для дітей постраждалих учасників АТО.

Екскурсія розпочалась із теплого привітання екскурсовода, після чого діти одягнули аптекарські фартушки. Під час екскурсії вони почули цікаву історію останнього алхіміка світу, несподівані факти про грандіозні винаходи фармацевтів та побачили цікаві експерименти в галузі хімії. Також мали можливість побачити «пігулки», створені працівниками закладу, а ще кожен з присутніх мав можливість себе відчути у ролі фармацевта, взяти до рук спеціальний посуд, яким подрібнюють й розтирають рослини. Приємним було також частування лікувальним еліксиром, приготовленим «алхіміками» аптеки. Протягом екскурсії діти активно брали участь в пізнавальних іграх, а позитивні емоції у дітей викликало вручення їм солодких подарунків, які були надані благодійною громадською організацією – «Допомога дітям героїв».

«Таємна аптека» - перший у Львові інтерактивний музей фармації. Він знаходиться у «таємному» підвалі однієї з найдавніших аптек Львова. Екскурсія цією таємною аптекою для дітей є дуже корисною і пізнавальною. Участь в ній дає можливість дітям дізнатись про історію львівської та світової аптечної справи, побачити цікаві хімічні досліди, а ще під новим ракурсом глянути на професію фармацевтів, адже їхня діяльність високо цінувалася у суспільстві ще багато років тому. Можливо, після цього заходу хтось з дітлахів в майбутньому обере собі професію фармацевта, а фармацевт — це і медик, і хімік, і біолог», - зазначив Юрій Тибінка, начальник відділу соціальної роботи Залізничного району Львівського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: