Шахтарі ДП «Львіввугілля» пікетуватимуть офіс Ахметова , якщо не допоможе – перекриють трасу

5 серпня шахтарі ДП «Львіввугілля» пікетуватимуть офіс ПАТ «ДТЕК Західенерго» з вимогою виплатити борги за отриману вугільну продукцію. Акцію протесту оголосили і підтримали усі вугільні профспілки Червонограда, пише ІА ZIK.

«Рада голів профспілкових організацій НПГУ Червонограда у вівторок ухвалила рішення пікетувати ПАТ «ДТЕК Західенерго» 5 серпня з 9 до 13 години. До акції долучилася і Львівська територіальна профспілка вугільників на чолі з Олегом Турчином, – повідомив голова РО НПГУ Віталій Оніжук. – Вимоги шахтарів до ДТЕК – негайно погасити борг за спожиту вугільну продукцію в сумі 121,7 млн грн. Вийти на своє керівництво і внести зміни до договору-купівлі «Західенерго», а саме: забирати 90% вугільної продукції ДП «Львіввугілля» і надалі проводити своєчасний розрахунок».

За словами лідера профспілки, якби ДТЕК погасив свій борг перед ДП «Львіввугілля», шахтарям повністю закрили би заробітні плати за травень і червень. Сьогодні заборгованість із заробітної плати працівникам «Львіввугілля» становить понад 100 млн грн. Гірникам не виплатили частину зарплатні за травень, і повністю за червень і липень.

Якщо шахтарів не почує ДТЕК, вони погрожують вимагати у високопосадовців країни реприватизації «Західенерго».

Натомість голова Всеукраїнської незалежної профспілки Михайло Волинець повідомив, що львівські шахтарі обіцяють перекрити міжнародну трасу, якщо до них не прислухаються.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: