Польща направила ноту Україні у зв`язку із сплюндруванням польського військового цвинтаря у Биківні

Міністерство закордонних справ Республіки Польщі направило ноту Міністерству закордонних справ України у зв`язку із сплюндруванням польського військового цвинтаря у Биківні.

Про це у мікроблозі у Twitter написала речниця польського зовнішньополітичного відомства Йоанна Вайда, передає  УНІАН.

За її словами, в ноті є вимога пояснення і з’ясування обставин, а також «розкриття осіб, які вчинили наругу на польському військовому цвинтарі у Биківні».
В свою чергу голова Українського інституту національної пам`яті Володимир В`ятрович вважає пошкодження пам`ятників у Биківні провокацією, «яку намагалися представити як польську відповідь за Гуту Пеняцьку».

«Але вандалізм вчинений над польською частиною меморіалу виявив, що справжнім його виконавцем є третя сторона, зацікавлена в загостренні стосунків між українцями і поляками. Цей випадок має спонукати українців та поляків об`єднати зусилля не лише для захисту своїх пам`яток, але й щоб не допустити сіяння незгоди між нашими народами», - написав він на своїй сторінці у Facebook.

У відділі комунікації поліції Києва повідомили, що проводяться оперативно-розшукові заходи для встановлення та затримання зловмисників, які пошкодили стели. За інформацією правоохоронців, «невідомі особи протягом ночі червоною фарбою розмалювали «Биківнянські могили» та пошкодили дві стели». Слідчо-оперативна група оглянула місце події та виявила пристрій із залишками фарби. «Вилучені речові докази направили на експертні дослідження», - йдеться у повідомленні.

В поліції зазначають, що відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України. Проводиться комплекс оперативно-розшукових та слідчих дій. Зусилля правоохоронців спрямовані на встановлення та затримання осіб, причетних до злочину.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: