З угоди по клімату Штати зможуть вийти лише у 2020 році

США зможуть вийти з Паризької кліматичної угоди не раніше 2020 року. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на ABC News.

США зможуть вийти з Паризької кліматичної угоди не раніше 2020 року. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на ABC News.

«Будь-який учасник (угоди - Ред.) мусить чекати три роки, перш ніж отримає право на вихід, що передбачено статтею 28 угоди», - йдеться у повідомленні.

Кожен учасник Паризької кліматичної угоди також має почекати додатково рік, щоб офіційне повідомлення про вихід набуло чинності.

Видання зазначає, що таким чином США офіційно будуть учасником Паризького кліматичної угоди до наступних президентських виборів (до кінця 2020 року).

Однак адміністрація Трампа може проігнорувати вимоги щодо скорочення викидів парникових газів, навіть будучи частиною угоди, оскільки зобов'язання не є юридично обов'язковими.

Нагадаємо, 1 червня президент США Дональд Трамп заявив про вихід Сполучених Штатів з глобальної кліматичної угоди, спрямованої на зменшення парникових викидів та забруднення атмосфери.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: