Львів готується до Великодня

У Львові проведуть соціальний-інклюзивний проект «Пара-Тет»
17 травня у Львові розпочинає свою роботу перший в Україні соціально-інклюзивний проект «Пара-Тет», участь в якому беруть пари: один з батьків і дитина. Проект спрямований як на групову роботу з парами, так і на індивідуальне занурення кожного з учасників у власний внутрішній світ.

Кожного року традиційно до Великодня у Львові організовують багато цікавих тематичних заходів, безліч атракцій, майстер – класів та фестивалів. Цей рік не став виключенням, тому на жителів та гостей міста очікують незабутні враження та емоції від Великодніх свят, проведених у Львові, повідомили у ЛМР.

Традиційно розпочне свою роботу «Великодній ярмарок». Цього року він відбудеться вже вп’яте та працюватиме щоденно з 12 квітня до 12 травня. Також при Ярмарку відкриється «Великодня майстерня», де проводитимуть безкоштовні майстер-класи з писанкарства, гончарства, ковальства, гутництва, кераміки, лялькарства, вишивки, ткацтва, соломо- і травоплетіння, малярства від майстрів з різних міст України.

З 13 квітня музей народної архітектури та побуту розпочинає фестиваль «Великдень в Гаю», на якому усіх охочих вчитимуть малювати писанки, робити великодні пташки та коники, а також познайомлять із мистецтвом виготовлення свічок ручної роботи, розповідатимуть про орнаменти та значення великодніх символів. Під час роботи фестивалю від площі Адама Міцкевича до Шевченківського Гаю буде організовано трансфер у вигляді автобусів, які матимуть лише дві зупинки. Трансфер буде платним, але, як зазначили організатори, автобуси комфортні та не будуть зупинятись на зупинках по дорозі до Музею.

Для маленьких відвідувачів «Шевченківського Гаю» ГО «ПЛАСТ» організує  Веселу Великодню гру.

Молоді господині та галицькі знані майстрині складатимуть кошика на Великдень, відтворять обряди, розкажуть рецепти пасок.

20-21 квітня на Великдень водитимуть кривий  танець стежками Шевченківського гаю разом з гуртом  автентичної музики «Коралі», на дитячій галявині дітей забавлятимуть гаївками та веснянками.

Двері своєї садиби гостинно відкриє господар Михайло з родиною. Відвідувачі частуватимуться пасками, розмовлятимуть про традиції Великодня та кожен охочий про свою родину. На галявині біля церкви молодь Пласту та гурт автентичної музики «Коралі» водитимуть гаївки, всіх запрошують долучитися до гарних забав.

Усі охочі можуть заспівати українських пісень на галявині біля хати разом з гуртом автентичного співу «Родовід». А на Співочому полі виступлять фольклорні танцювальні та вокальні ансамблі, державна заслужена хорова капела України «Трембіта» та Оксана Муха з Проектом Івасюк та Великодньою програмою.

Вже традиційно перед Великоднем у Львові відбувається Фестиваль Писанок. Цього року він триває із 1 до 27 квітня. У рамках фестивалю відбудуться мистецькі та інтерактивні заходи, які охоплять центральну частину міста.

Зокрема, на площі Ринок буде презентовано «Галерею мистецьких Писанок», яка діятиме  в період з 13 до 21 квітня. Експозицію складуть більше півсотні мистецьких півметрових писанок, які були створені спеціально до фестивалю. До 13 квітня писанки буде розміщено у різних закладах міста.

На гостей міста очікує приємний подарунок у вигляді акції «Вдвічі більше Львова», яка проходитиме на Великодній вікенд з 19 до 22 квітня та у наступні вихідні 26 і 27 квітня. Участь в проекті беруть готелі, хостели, апартаменти, заклади харчування.

У готельній сфері, гості, за умов бронювання 2 діб, отримають ще 2 дні проживання в готелі безкоштовно. Турфірми вже готують туристичні пакети для цієї акції. заклади харчування будуть мати список напоїв та страв за принципом «1=2», коли клієнт замовивши, наприклад, 1 каву, отримає безкоштовний приємний подарунок.

Інформація про учасників акції «Вдвічі більше Львова» оновлюється щоденно. Детально ознайомитись зі списком учасників можна на офіційному туристичному порталі міста lviv.travel, www.touristinfo.lviv.ua та в мережі Фейсбук на сторінці «Вдвічі більше Львова».

В центрі міста заплановано безліч акцій. Окрім цього у багатьох локаціях проводяться майстер-класи з різних тематичних мистецтв, організовані виставки.  Тому кожен охочий зможе приємно провести час на Великдень у Львові.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: