Біля узбережжя США косатка більше двох тижнів плавала з мертвим дитинчам

2

Біля узбережжя США і Канади косатка на прізвисько Талекуа, яку також називають J35, два тижні плавала зі своїм мертвим дитинчам.

Про це повідомляє Національне управління океанічних і атмосферних досліджень США (NOAA), передає Дождь.

Талекуа народила 24 липня, але через півгодини дитинча померло. Останній раз її перевіряли 8 серпня, і тоді вона все ще плавала з ним. Талекуа не дає тілу дитинчати опуститися на дно і підштовхує його до поверхні води.

Майкл Мілштейн з NOAA розповів CNN, що раніше вони зустрічали подібну поведінку у косаток і воно схоже на період жалоби. Однак вони вперше зіткнулися з тим, що косатка сумує такий тривалий час.

Засновник Центру досліджень китів Кен Балкомб також сказав телеканалу, що це «безпрецедентно» для косатки сумувати так довго. За його словами, Талекуа пропливла з мертвим дитинчам більш півтори тисячі кілометрів.

Місцева популяція південних косаток налічує близько 75 жіночих особин. За останні 20 років тільки 25% дитинчат вдалося вижити. Вчені вважають, що основною проблемою для цієї групи косаток стало скорочення харчування. Вони їдять тільки певний вид тихоокеанського лосося, який теж вважається зникаючим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: