На виборчих дільницях чергуватимуть понад 60 тисяч поліцейських

patrul-1

Про це йшлося сьогодні, 28 січня, під час річної підсумкової колегії Міністерства внутрішніх справ.

Повідомляє Головне управління Національної поліції у Львівській області.

«Питання забезпечення безпекової складової, питання забезпечення законності стосується всіх без винятку органів державної влади і всіх органів МВС. МВС спільно з ЦВК та громадянською мережею «ОПОРА» створена система оперативного реагування на порушення виборчого законодавства. Ви звертаєтесь до нас коли бачити порушення, ми проводимо перевірку. І якщо є порушення, є відповідна реакція, як з боку МВС так і з боку ЦВК», - розповів міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Відтак заплановано, що на охорону публічного порядку та безпеки під час фінальної стадії виборчого процесу буде залучено близько  60 тисяч правоохоронців.

«Всього у державі буде утворено 198 окружних та майже 30 тисяч дільничних виборчих комісій. Починаючи з 22 березня їхні приміщення поліція повинна взяти під цілодобову охорону. Також під охороною поліцейських відбуватиметься процес передачі виборчих бюлетенів до дільничних виборчих комісій. Закінчення передвиборчої агітації, проведення самого голосування та подальше встановлення його результатів – найбільш відповідальний етап виборчої кампанії», – підкресив Голова Національної поліції України Сергій Князєв.

Також Князєв додав, що серед головних завдань правоохоронців – мінімізувати факти порушення виборчого законодавства, зокрема, як кримінального, так і адміністративного характеру.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: