Одразу кілька країн Європи зафіксували підвищений рівень радіації

3d29f27ccccaf0243df56147dc56ccb7

Підвищений рівень радіації зафіксували одразу кілька країн на півночі Європи. Так, радіоактивна пляма охопила частину Швеції, Фінляндії, Естонії, Латвії та Ленінградську область Росії разом із Санкт-Петербургом.

Про це повідомляє ТСН.

Водночас європейські фахівці запевняють - такий рівень радіації ще не може заподіяти шкоди людині. У Нідерландах припустили, що джерело радіаційних викидів розташоване на заході Росії, а тип радіонуклідів свідчить про пошкодження паливного елементу АЕС. У російському Енергоатомі втім категорично заперечують, що на якійсь з їхніх АЕС сталась надзвичайна ситуація.

Нагадаємо, 28 червня про підвищення рівня радіації у Європі повідомило агентство AFP з посиланням на Організацію Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань (CTBTO). Виконавчий секретар організації Лассіно Зебро зазначив, що з високою вірогідністю зареєстровані викиди радіації мають цивільне походження. За даними Національного інституту здоров'я і довкілля Нідерландів, джерело викидів радіації розташоване на заході Росії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: